• Pielea este cea mai vizibilă parte a corpului care ne anunţă că starea noastră de sănătate nu este tocmai bună. Majoritatea simptomelor care apar pe tegument sunt legate de alimentaţia nesănătoasă, alergii sau lipsa odihnei. Dar dacă aceste semne nu existau înainte, ar trebui să acordaţi atenţie schimbărilor care au loc la nivelul pielii. Acestea ar putea indica o problemă de sănătate, potrivit Adevărul.
  • Arterele ajung să fie înfundate de cele mai multe ori de un nivel foarte crescut al colesterolului. Arterele înfundate pot cauza afecţiuni grave, de tip cardiac şi nu numai, având în vedere că obstrucţionează efectiv circulaţia sângelui. Durerile de picioare şi senzaţia de amorţeală poate să fie un semn clar că ai arterele înfundate. Mai mult decât atât, dacă senzaţia de picioare amorţite dispare atunci când vă odihniţi, atunci simptomele sunt şi mai clare, notează doctorulzilei.ro.
  • În general, există un spectru larg de afecţiuni biliare pe care le putem dobândi şi care figurează şi în categoria complicaţiilor. Cea mai comună este colica biliară care, tipic, constă în durere subcostală dreapta, de intensitate crescută, care iradiază în umărul drept sau epigastru. De obicei, criza durează mai puţin de 6 ore şi poate fi însoţită de greaţă sau vărsături, ce apar după o masă copioasă, bogată în multe grăsimi, scrie CSID.
  • Paradontoza este considerată „boala dinţilor sănătoşi”, pentru că multe persoane care nu au carii ajung să facă paradontoză. Soluţia cu apă sărată elimină sau previne apariţia plăcii bacteriene. Reduce inflamaţia gingiilor şi poate vindeca abcesele. Dizolvaţi o jumătate de linguriţă de sare de mare neiodată într-o cană cu apă călduţă. Mai puteţi face spălături bucale cu ceai de muşeţel concentrat, care are acţiune antiseptică şi antiinflamatorie. Se face o infuzie concentrată din trei linguri de plantă la o cană cu apă şi se clăteşte gura cu lichidul călduţ de trei-patru ori pe zi, potrivit Libertatea pentru femei.
  • Vă simţiţi obosită, lipsită de energie şi nu aveţi nici poftă de mâncare? Este posibil să suferi de diferite deficienţe de vitamine şi minerale. Dacă organismul nu asimilează aceste substanţe nutritive din alimentaţie, trebuie să luaţi suplimente care vor îmbunătăţi sănătatea. Deficienţele nutritive sunt frecvente în rândul femeilor. Dar, dacă suplimentele sunt luate zilnic, ele îi vor da organismului substanţele nutritive care-i lipsesc. Magneziul este unul dintre mineralele esenţiale pentru organism. În timp ce magneziul se găseşte în multe alimente, mulţi oameni se confruntă cu deficienţa lui. De aceea este recomandat să iei un supliment cu acest mineral în fiecare zi pentru a te menţine sănătoasă, conform Click.