• Sfecla este extrem de scăzută în calorii, cu numai 60 de calorii pe cană, 13 grame de carbohidraţi, dar şi 4 grame de fibre. Vitaminele, mineralele şi conţinutul de fitonutrienţi se găsesc în cantităţi destul de mari în sfeclă: vitaminele A, B6 şi C, acid folic, luteina, zeaxantina, fier, calciu, potasiu, cupru, fosfor şi mangan. În plus, mai conţine o substanţă nutritivă numită betaină, care scade riscul de boli cardiovasculare şi hepatice. Conţinutul crescut de fibre menţine o persoană sătulă pentru o bună bucată de vreme, astfel că va mânca mai puţin, potrivit Click.

* Pneumonia ucide mai mulţi copii decât infecţia HIV, malaria şi rujeola la un loc. Medicii infecţionişti sunt categorici: doar vaccinarea poate asigura o protecţie eficientă în faţa infecţiei cu pneumococ. Streptococcus pneumoniae se regăseşte în mod firesc în tractul respirator şi populează categoria de pacienţi de vârstă mică. „Statistic vorbind, 50% din copii au în nas şi în faringe această bacterie care este una neagresivă la un copil normal dezvoltat. Dar, dacă ne mutăm în categoria copiilor care frecventează colectivităţi – creşe, grădiniţe, familii cu copii mai mulţi – atunci, incidenţa acestei bacterii la nivel nazofaringian e mai mare, chiar până la 80%”, susţine prof. dr. Anca Pleşca.