Spania i-a predat o lecţie de fotbal Italiei, a învins Squadra Azzura cu 3-0 pe Santiago Bernabeu şi a pus capăt unei serii de 11 ani fără înfrângere în preliminarii, iar scena i-a aparţinut lui Isco. Jucătorul Realului i-a marcat două goluri superbe lui Buffon, care i-au făcut pe jurnaliştii spanioli să-l ridice în slăvi.
Mijlocaşul ofensiv a punctat pentru prima dată în minutul 13, când „a pus cu mâna” o minge în vinclul porţii lui Buffon, din lovitură liberă, apoi a făcut 2-0, în minutul 40, cu un şut cu stângul, de la marginea careului, care nu i-a dat nicio şansă legendei din poarta italienilor. Pe final, Ramos i-a pasat perfect lui Morata şi vârful lui Chelsea a închis tabela la 3-0, Italia pierzând pentru prima dată după 11 ani şi 57 de meciuri în preliminariile unui turneu final.
Iar ziarele din Spania nu au fost zgârcite cu epitetele la adresa lui Isco. Schimbat de Lopetegui în minutul 90 cu David Villa, pentru a primi aplauze la scenă deschisă din partea fanilor, fotbalistul Realului i-a cucerit pe jurnaliştii iberici: „Rusia ISCOming” şi „Isco, artă şi magie” au fost titlurile publicaţiilor importante din Spania după seara magică a mijlocaşului.
La capătul a şapte etape, lucrurile par destul de clare în grupa G. Spania are 19 puncte şi şanse foarte mari de a se califica direct la Mondial, în timp ce Italia, cu 16 puncte, va merge, cel mai probabil, la baraj. Tot Isco a fost protagonistul unui moment special, care a adus aminte de o fotografie celebră cu Iniesta, surprinsă în finala EURO 2012, contra Italiei.