F. T.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, în cursul anului şcolar 2016-2017, angajații instituției au acționat pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor și a cadrelor didactice la un număr de 12 unităţi şcolare aflate pe raza județului, fiind angrenate un număr de 3.200 de cadre.
Aceeași sursă mai menționează că, “ în contextul celor două sesiuni de Bacalaureat, unitatea de jandarmi a acționat cu 462 efective pentru asigurarea ordinii și liniștii publice la 47 centre de evaluare și patru centre de corectare”.
Cu ocazia acţiunilor amintite, jandarmii au constatat și sancționat în apropierea și în incinta unităților de învățământ 1.515 fapte contravenționale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 211.486 de lei, precum şi 11 fapte penale săvârșite de către minori, acestea din urmă constând în loviri și alte violențe, precum și furturi.
Tot în cursul anului școlar trecut, jandarmii prahoveni au derulat aproape o sută de acțiuni cu caracter preventiv-educativ, ocazie cu care au beneficiat de sprijin şi îndrumare peste cinci mii de elevi. În susţinerea suportului informațional adresat cursanților din școlile prahovene au fost distribuite 897 de pliante, fiind realizate și 73 prezentări Power Point, precum și peste o sută de clipuri video.
După cum ne-au precizat reprezentanții IJJ Prahova, în noul an școlar, angajații instituției vor asigura măsuri de ordine publică la 12 unități de învățământ din Ploiești, Vălenii de Munte, Mizil, Slănic și Sinaia. De asemenea, prin intermediul structurilor de intervenție din teritoriu, angajații instituției vor răspunde la solicitarea conducerii oricărei instituții de învățământ, când se impune prezența oamenilor legii.