V.S.

Orașul prahovean Bușteni va găzdui, astăzi, începând cu ora 11.00, la Castelul Cantacuzino, prima dezbatere publică privind proiectul Legii Turismului, lansat de ministerul de resort în data de 24 august. De altfel, Prahova este primul dintre cele șapte județe din țară în care se vor organiza întrunirile publice, dezbateri urmând să mai aibă loc și în Brașov, Gorj, Neamț, Hunedoara, Baia Mare și Constanța.
Potrivit reprezentanților Ministerului Turismului, proiectul de lege aduce noutăți în ceea ce privește organizarea, coordonarea, finanțarea, autorizarea și controlul activităților din domeniul turismului, promovarea și dezvoltarea turismului, precum și managementul resurselor turistice.
La Bușteni vor participa reprezentanți ai instituțiilor prefectului, precum și ai autorităților locale și mediului de afaceri din județele Prahova, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița și Teleorman.
La dezbaterea de astăzi vor participa Mircea Titus Dobre – ministrul Turismului, Bogdan Tomoiagă, secretar de stat la Ministerul Turismului, reprezentanți ai Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social și subprefectul de Prahova Emil Drăgănescu.
Proiectul actului normativ supus dezbaterii este disponibil pe site-ul Ministerului Turismului, la adresa: https://turism.gov.ro/web/2017/08/24/proiect-de-act-normativ-8/.