Petre Apostol

Reprezentanţii municipalităţii ploieştene s-au arătat foarte dornici să iasă în faţă cu ocazia organizării Campionatelor Naţionale de Gimnastică în Sala „Olimpia”, fiind în prima linie şi la festivităţile de premiere. Dar, când vine vorba să se uite în „ograda” lor, cam dau bir cu fugiţii. Asta deoarece singura secţie de gimnastică artistică din Ploieşti, de la CS Petrolul, îşi desfăşoară activitatea într-o clădire a primăriei, preluată de la Ministerul Tineretului şi Sportului, în urmă cu mulţi ani, când Stadionul „Ilie Oană” a primit forma din prezent.
Iar responsabilii municipalităţii au cam uitat să se îngrijească de această clădire, rămasă, în prezent, într-o acută stare de degradare. Probabil, nu au mai trecut de mult pe acolo să vadă în ce stadiu se găseşte sala de gimnastică în care micuţele sportive ploieştene încearcă să ajungă la nivelul celor care au fost prezente zilele trecute la Ploieşti; o sală care, nu cu mult timp în urmă, a preluat numele regretatei antrenoare Leana Sima. Iar, la cum o îngrijesc cei care o administrează în prezent, pare mai degrabă o insultă adusă celei care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Barcelona, din 1992, şi a muncit zeci de ani să formeze gimnaste de renume mondial.
Este frumos şi simplu să vedem lucrurile de la suprafaţă, să visăm la medalii mondiale şi olimpice, să ne facem poze cu sportivi de top internaţional, dar pare ceva mai complicat să se pătrundă în detalii, acolo unde chiar contează.