Marian Dima

Trei fotbalişti crescuţi la cluburi din judeţul Prahova vor ţine minte faza şaisprezecimilor Cupei României, ediţia 2017-2018, în care cel puţin unul dintre ei a scris istorie, la propriu.
Este vorba, în primul rând, despre Ianis Stoica – fiul fostului internaţional Pompiliu Stoica, acesta devenind cel mai tânăr jucător din istoria clubului FCSB şi, de asemenea, cel mai tânăr marcator, după ce a înscris un gol în meciul Sănătatea Cluj – FCSB, scor 1-6.COPIII B 55
Ianis Stoica – fost junior la Petrolul şi Petrosport – a mers la FCSB în această vară, după ce tatăl său – Pompiliu (fost internaţional şi fotbalist la Astra, Petrolul şi Steaua, în România, dar şi în Rusia şi Cipru) – a încercat să-l ducă în Germania, unde, de altfel, a şi stat o perioadă. Ianis – care are doar 14 ani (!!!) – a intrat pe parcursul reprizei secunde în teren, încrederea acordată de Nicolae Dică – antrenorul stelist, fost coleg de echipă cu Pompiliu, fiind răsplătită cu golul care a “închis tabela”.
De altfel, “Pompilică”, actual secund la CSO Plopeni şi antrenor la juniori D ai echipei Petrosport, a fost şi el prezent la momentul istoric care l-a avut protagonist pe fiul său, satisfacţia acestuia fiind imensă, ca părinte şi mentor al lui Ianis.
Culmea, Stoica este, chiar săptămâna aceasta, protagonistul unui episod ciudat în campionatul juniorilor D, unde a pierdut, la “masa verde”, meciul disputat cu Petrosport, împotriva celor de la Petrolul 95, din cauza folosirii unui jucător în două meciuri consecutive, fără “pauza” regulamentară de 36 de ore!

Romario, „dublă” de senzaţie

Alţi doi fotbalişti ploieşteni, legitimaţi la Astra de această dată – Romario Moise şi Valentin Gheorghe, au marcat toate golurile echipei lui Edward Iordănescu în succesul, scor 3-0, de la Chiajna, care a calificat finalista en-titre în “optimi”. Romario Moise şi-a adăugat în “CV” alte două reuşite spectaculoase, ambele din afara careului, una dintre ele fiind de-a dreptul spectaculoasă. Celălalt jucător crescut în “9 Mai”, Valentin Gheorghe – jucător născut în anul 1997, remarcat tot la echipa “satelit”, Astra 2 – a închis tabela, cu golul de 3-0, acelaşi jucător fiind şi autorul unui gol în “şaisprezecimile” Cupei, anul trecut, când Astra deplasa la Timişoara, pentru meciul cu Becicherecul Mic, o formaţie alcătuită în mare parte din jucători de la echipa secundă, care au evoluat sub comanda lui Marius Măldărăşanu.

Astra 2 – deplasare la lanternă

Echipa care i-a propulsat pe Romario Moise şi Valentin Gheorghe în Liga I – “satelitul” Astrei – joacă astăzi la Moreni, cu Flacăra, echipă care a ajuns pe ultima poziţie a seriei a 3-a, din Liga a III-a! Astra 2 face deplasarea fără golgheterul Radu Chiriac – convocat de către Florin Bratu în lotul Naţionalei “Under 18” a României, care susţine două meciuri amicale contra Moldovei.