Ministerul Finanțelor va modifica normele ordonanței în ceea ce privește casele de marcat

Potrivit site-ului Profit.ro, Ministerul Finanțelor urmează să modifice normele ordonanței care face obligatorii casele de marcat cu jurnal electronic conectate la sistemul informatic al ANAF, în scopul actualizării legislației pregătite în acest sens.
“Printre modificările aduse, autoritățile au renunțat la prezența obligatorie a unui reprezentant al Fiscului la operațiunile efectuate în legătură cu aparatele de marcat electronice fiscale, din cauza lipsei resurselor umane, și au prelungit termenul autorizației de distribuție a caselor de marcat la cinci ani. Proiectul Finanțelor pentru o Hotărâre de Guvern vizează modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003Ț, scrie, în acest context și Infolegal.

Vodafone România contestă în instanță o amendă de 100.000 de lei

“Vodafone România, al doilea operator local de telefonie mobilă, a atacat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) o decizie prin care compania a fost amendată cu 100.000 de lei. Sancțiunea a fost dată din cauza faptului că respectivul operator nu ar fi aplicat plafonul financiar sau de volum maxim care limitează consumul de date în roaming la costul implicit de 50 euro/lună (fără TVA) sau la un alt nivel ales de utilizatori dintre cele puse la dispoziție de propriul furnizor”, scrie Infolegal, citând Profit.ro.
Sancțiunea a fost dată de către Autoritatea de Reglementare în Comunicații (ANCOM) în urmă cu un an.

Valoarea de piață a Fondului Proprietatea a scăzut

Valoarea de piaţă a celui mai tranzacționat emitent de la București – este vorba despre Fondul Proprietatea – a scăzut, în cursul lunii septembrie a acestui an, cu 2,87%, valoarea activului net al Fondului ajungând astfel la 10,61 miliarde de lei, arată datele Ziarului Financiar.
Totuși, de la începutul acestui an, acţiunile fondului s-au apreciat cu 18,79%, iar valoarea activului net a crescut cu 10,38%, iar acţiunile listate reprezintă peste 20% din portofoliul Fondului Proprietatea, mai amintește aceeași sursă.