Tricolorul LMV Ploiești – SCM U Craiova, mâine, ora 18:00

Petre Apostol

După primele două meciuri oficiale din noul sezon disputate în deplasare, unul în Cupa României și celălalt în campionat, echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești își va face debutul în fața propriilor suporteri, în etapa a doua din Divizia A1. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu vor primi vizita, în Sala Sporturilor „Olimpia”, a echipei vicecampioane, SCM U Craiova, pregătită de selecționerul Naționalei României, Dănuț Pascu.
Olteanu și compania au nevoie să arate că declarațiile dinaintea debutului de campionat nu au fost vorbe în vânt, mai ales după jocul dezamăgitor prestat pe terenul echipei Steaua București, în prima etapă. Ploieștenii au suferit, sâmbăta trecută, cea mai drastică înfrângere din istorie, celelalte două eșecuri comparabile, ca scor, înregistrându-se, tot în deplasare, cu Steaua București, în turul campionatului trecut (18:25, 22:25, 14:25), respectiv cu CS Arcada Galați, în Cupa României, în urmă cu două sezoane (23:25, 13:25, 18:25).
În plus, este pentru prima dată când Tricolorul LMV se găsește printre ultimele clasate din Divizia A1, înfrângerea suferită în Capitală trimițând echipa ploieșteană pe penultima poziție a ierarhiei. Cu siguranță, nu acolo se va regăsi la finalul fazei preliminare, însă reprezintă un duș rece pentru jucătorii echipei, care au de luptat pentru a reface din imaginea șifonată a formației.
Astfel, este de înțeles faptul că echipa ploieșteană are nevoie mai mult decât de o simplă victorie în meciul cu SCM U Craiova, având în vedere pretențiile anunțate de reprezentanții clubului Tricolorul LMV, care urmăresc atât cucerirea titlului național, cât și obținerea trofeului în Cupa României.
Iar echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu a demonstrat, cel puțin în meciurile amicale, că este ca nivel peste formația vicecampioană, pe care a învins-o în toate cele trei partide directe disputate, două în Sala „Olimpia” și una la Craiova. Totuși, așa cum se știe, meciurile oficiale sunt cu totul diferite, astfel că ploieștenii nu trebuie să subestimeze forța echipei oltene.

T LMV Ploiesti
În disputele directe din precedentele două sezoane, SCM U Craiova are un mic avantaj, grație celor două victorii înregistrate în ediția 2015/2016 a Diviziei A1 (3:2 pe teren propriu, 3:1 la Ploiești), prima petrecută de Tricolorul LMV în eșalonul de elită al voleiului românesc. În schimb, în sezonul precedent, ploieștenii au câștigat de fiecare dată în Sala „Olimpia” (3:1 în faza preliminară a campionatului, 3:2 în faza a II-a, 3:0 în Cupa României), deși au pierdut toate confruntările din deplasare (0:3 în faza preliminară a campionatului, 1:3 în faza a II-a, 0:3 în Cupa României).
În plus, de adăugat faptul că în Cupa României, deși a câștigat meciul de pe teren propriu, returul din sferturile de finală, echipa ploieșteană a ratat calificarea în semifinale, după ce a pierdut setul de aur.
Dacă Tricolorul LMV Ploiești a început campionatul cu o înfrângere în deplasare, SCM U Craiova a bifat o victorie pe teren propriu, în prima etapă a sezonului, învingând pe CSȘ 2 CNE Baia Mare, scor 3:0 (25:22, 25:19, 25:22), într-un joc în care s-au remarcat mai ales extremele Bjorn Hohne, din Germania, și Bogdan Ene. Ca urmare, elevii antrenorului Dănuț Pascu se află pe locul al patrulea în clasament, cinci echipe având maximum de puncte acumulate.
Interesant de spus este și faptul că în lotul echipei ploieștene se regăsesc trei jucători care au evoluat la SCM U Craiova în sezonul trecut, anume universalul Laurențiu Lică, coordonatorul Cristian Bartha și centrul rus Nikita Stulenkov.
Ar mai fi de menționat că la meciul din prima etapă centrul Julian Bissette s-a accidentat la gleznă (entorsă), fiind incert pentru jocul din această seară.
Meciul din Sala „Olimpia”, dintre Tricolorul LMV și SCM U Craiova, va fi arbitrat de Tudor Pop (Cluj Napoca) și Bogdan Stoica (București), în vreme ce observator din partea federației va fi Angheluș Cotoanță (București).

Etapa a început de vineri seară, cu meciul dintre Dinamo București și Steaua București, astăzi fiind programate și celelalte partide, astfel:
Universitatea Cluj – Volei Municipal Zalău, ora 12:00
CSȘ 2 CNE Baia Mare – CS Arcada Galați, ora 14:00
CSU UV Timișoara – CSM București, ora 17:30
Știința Explorări Baia Mare – Unirea Dej, ora 18:00