Bogdan Chitic

Unul dintre Campionatele Naționale de baschet pentru juniori cu cea mai puternică reprezentare ploieșteană, sezonul acesta, este cel alocat categoriei “sub 16 ani”, acolo unde toate cele trei echipe din oraș, CSU Ploiești, CS Sevlar și CSȘ Ploiești, au fost repartizate în aceeași grupă de calificare. Începând de astăzi și până duminică, în sala de sport a Școlii “Grigore Moisil” (Nr. 8) – în organizarea Clubului Sportiv Școlar, se va desfășura primul turneu de calificare din cadrul grupei a VI-a, cele trei grupări ploieștene urmând să-și măsoare forțele nu doar între ele, ci și împotriva a două formații din Capitală, ACS Artesania și CS Dinamo CSȘ Nr. 6. “Cei de la CSȘ ne-au solicitat sprijinul în organizarea acestui turneu, noi urmând să punem la dispoziție sala și partea logistică, adică necesarul de mingii, tabela de 24 de secunde și protocolul, pentru o bună desfășurare a evenimentului. În ceea ce privește latura baschetbalistică, ținând cont că băieții noștri se află la primul sezon pe acest segment de vârstă, vom încerca să prindem locul 3, ultimul calificant în faza de clasificare, CSU Ploiești și Artesania București fiind clar favoritele la primele două poziții, în această serie. Vreau să subliniez că, pe lângă antrenorul Cosmin Blăgoi, echipa se bucură și de un director sportiv, în persoana ploieșteanului Vasile Popa, cel care a adus ultimul titlu național pentru Dinamo. Altfel, suntem încrezători în șansele noastre, asta și datorită faptului că, la nivel național, generația 2003 este superioară celei de 2002 din punct de vedere valoric, și foarte probabil vom vedea destule surprize, anul acesta, în lupta pentru primele locuri”, ne-a declarat Sebastian Nicolov, președintele CS Sevlar.

CSU Ploiești, în „sezonul maturității”

După ce, la prima apariție pe tabloul “U16”, au reușit calificarea în faza semifinală – așadar între cele mai bune 16 echipe din țară, baschetbaliștii de la CSU Ploiești țintesc și mai sus în actuala ediție, o eventuală prezență la turneul final putând fi luată în calcul cu șanse reale de reușită.
“Băieții s-au pregătit foarte bine în ultimele trei luni și sunt pregătiți pentru acest debut pe care-l așteaptă cu nerăbdare. Vom încerca să ne impunem propriul stil încă de la început și vom trata foarte serios fiecare adversar și fiecare joc în parte. Rezultatele vor veni pe parcurs dacă ne vom concetra îndeajuns pentru a le obține. Am mare încredere în acest grup și, chiar dacă nu vreau să mă aventurez în pronosticuri, îmi doresc să ajungem la turneul final, între primele șase echipe”, a declarat antrenorul sârb al “universitarilor”, Ivan Gemaljevic. În ediția trecută de campionat, pe lângă CSU Ploiești, care a prins turneul semifinal, ABC T-Pack și CSȘ Ploiești au ajuns pe tabloul recalificărilor, în serii diferite, prima având un parcurs foarte bun, iar CS Sevlar a disputat meciurile de clasament aferente fazei de clasificare.
Programul derbiurilor ploieștene, la primul turneu de calificare “U16”:
Astăzi, ora 19:00: CSU Ploiești – CS Sevlar
Sâmbătă, ora 19:00: CS Sevlar – CSȘ Ploiești
Duminică, ora 9:00: CSȘ Ploiești – CSU Ploiești