Marcel Marin, Bogdan Chitic

Campionatul Județean de fotbal pentru juniori din Prahova propune o poveste interesantă în acest sezon. Dincolo de rivalitățile dintre echipe, de meciurile spectaculoase desfășurate, de multe ori, nu în cele mai bune condiții, sau de lupta la podium, în cadrul fiecărei categorii de vârstă, fotbalul prahovean la nivelul juniorilor propune o situație mai rar întâlnită nu doar în România, ci chiar la nivel european sau mondial.
În echipa de juniori B a celor de la CS Cornu – jucători născuți în/după 1 ianuarie 2001, antrenată până de curând de Costin Plăvache, și-a făcut apariția, din toamna acestui an, și fotbalista Grațiela Elena Oprinoiu (16 ani). De profil mijlocaș central, datorită fizicului, al controlului bun al balonului și al șutului puternic care o recomandă pentru această poziție, Grațiela practică fotbalul de la 12 ani, alături de colegii săi de generație, însă abia din toamnă i s-a oferit șansa debutului într-o competiție oficială destinată băieților.
“Înainte să învăț să vorbesc am dat cu piciorul în minge. Fotbalul, pentru mine, nu este un simplu sport, a devenit un stil de viață. Sunt dependentă de fotbal și, în același timp, foarte mândră pentru că pot ține pasul cu băieții, prin implicarea la antrenamente sau la meciuri. De fiecare dată când intru pe teren am emoții la fel ca la primul joc, dar, în același timp, îmi doresc să am cât mai multe realizări, să îmi ajut echipa, să apar la finalizare și să înscriu dacă am posibilitatea și, poate, pe viitor, să practic acest sport la un nivel mult mai înalt, de ce nu poate chiar în Liga Națională, la FairPlay București. Nu în ultimul rând, vreau să-i mulțumesc domnului antrenor Costin Plăvache pentru încrederea, susținerea și implicarea de care a dat dovadă, deoarece dânsul este un tehnician deosebit și mi-a oferit șansa să fac parte din echipă fără să mă simt exclusă din grup, doar pentru că sunt fată”, ne-a declarat Grațiela Oprinoiu.
După șapte etape scurse din sezonul 2017-2018 al Campionatului județean pentru juniori B, CS Cornu ocupă locul 4, cu 14 puncte, la cinci lungimi în spatele liderului CS Mănești Coada Izvorului. Așadar, o “zestre” destul de bogată pentru o echipă de băieți în care și-a croit loc și o fotbalistă, semn că frumusețea “sportului rege” și rigorile sale nasc, de multe ori, pasiuni nebănuite și printre reprezentantele sexului frumos.