F. T.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 4, jandarmii prahoveni au fost alertaţi, prin intermediul Numărului Unic de Urgenţă „112”, că în Vălenii de Munte, în zona staţiei de Petrom de pe DN1 A, a fost observat un urs care alerga pe şosea, iar în momentul în care a văzut farurile unei maşini care trecea prin zonă, animalul s-a speriat şi a intrat pe o stradă lăturalnică.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, angajaţii instituţiei „au acţionat imediat, informând pe toţi aceia cu care cooperează în astfel de situaţii, au avertizat cetăţenii din zona asupra pericolului şi au alcătuit patrule de jandarmi, poliţişti şi lucrători din cadrul Agenţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit, respectiv paznicii fondurilor de vânătoare”.
Ursul a fost căutat atât prin curţile localnicilor, cât şi în zona împădurită din apropiere (Dealul Seciu), timp de patru ore (intervalul 4-8 dimineaţa zilei de ieri), dar nu a fost găsit. „Datorită intervenţiei prompte, pagubele produse de urs au fost minore (doar garduri dărâmate), fără a fi produse pagube în gospodăriile cetăţenilor”, se mai precizează în comunicatul de presă al IJJ Prahova.