Finanţele s-au împrumutat la bănci

Ministerul Finanţelor anunță că instituția a împrumutat, recent, de la bănci suma de 200 de milioane de lei, menționând că dobânda este de 3,68%/an, cu scadenţa în 2021. Potrivit Infolegal, de la începutul lunii noiembrie, Trezoreria a împrumutat aproximativ 865 milioane de lei.

Consiliul Concurenţei a declanșat o anchetă ce vizează piaţa vopselelor

Consiliul Concurenţei anunță pe site-ul propriu că reprezentanții instituției au demarat o anchetă privind o posibilă încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei pe piața vopselelor auto de amestec pentru retuș (Mixing System) din România. “Investigația vizează posibile practici anticoncurențiale ce constau în încheierea unui contract de distribuție exclusivă între doi concurenți, Policolor SA și BASF COATINGS SERVICES GMBH – Austria, precum și refuzul concertat al celor doi de a furniza produse unui client.În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Policolor SA și BASF SRL România, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice”, se mai scrie pe site-ul instituției.

Fondul Proprietatea a răscumpărat un pachet de peste patru milioane de acţiuni

Conform site-ului Infolegal, Fondul Proprietatea (FP), al doilea cel mai tranzacţionat emitent de pe piaţa de capital de la Bucureşti, a răscumpărat în perioada 14-17 noiembrie un pachet de 4,4 milioane de acţiuni, la un preţ total de 3,72 milioane de lei, echivalentul unui preţ mediu per unitate de 0,8452 lei. Același site mai precizează faptul că până la terminarea programului de răscumpărare s-ar mai putea cumpăra peste 1,038 miliarde de acţiuni.