F. T.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, oamenii legii din cadrul Secției 2 Ploiești au efectuat, inopinat, controale la două societăți comerciale, scopul acestora fiind verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în ceea ce privește paza bunurilor și a valorilor.
Acțiunea a avut loc în data de 21 noiembrie, în intervalul orar 9-12, și a fost supervizată de către specialiștii de la Compartimentul de Sisteme de Securitate şi Compartimentul Siguranţă Publică al Secției 2 Ploiești.
În urma acestor razii, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.300 de lei.
“ Totodată, polițiștii au instruit agenţii de securitate aflaţi în serviciu cu privire la modul de acţiune în diferite situaţii (jaf, furt, tâlhărie), punând accent și pe sporirea vigilenţei în executarea serviciului şi a capacităţii de reacţie în situaţii de criză”, se mai precizează în documentul de presă al IPJ Prahova.
Cu titlu exemplificativ, poliția prahoveană menționează că, în urma controlului efectuat la un obiectiv din Ploieşti, unde paza este asigurată cu un dispozitiv mixt de pază umană, format dintr-un post de pază asigurat cu agenţi de securitate proprii şi un post de pază asigurat cu agenţi de securitate din cadrul unei societăţi specializate de pază, s-a constatat că nu au fost respectate prevederile legale privind întocmirea şi avizarea planului de pază.