•  Potrivit unui studiu al cercetătorilor scoţieni, paracetamolul, unul dintre cel mai des folosite analgezice contra răcelii, ar putea avea efecte toxice asupra ficatului dacă este administrat pe termen lung și în doze neadecvate, potrivit A.M.Press, care preia informaţii publicate de libertateapentrufemei.ro.
    Prea mult paracetamol poate duce la distrugerea mucoasei ficatului și există un risc crescut de instalare a cirozei hepatice, o afecţiune gravă ce poate duce la deces. Adeseori, paracetamolul este recomandat pentru tratarea durerilor de cap sau a febrei, simptome specifice răcelii.
    Savanţii au descoperit, în urma testelor realizate pe animale de laborator, că paracetamolul administrat pe termen lung și în doze crescute poate distruge celulele care căptușesc ficatul. Astfel, riscul de hepatită, ciroză hepatică sau chiar cancer este semnificativ crescut.
  •  Arhicunoscuta formulă cinci mese pe zi, cina până în ora 20, şi micul dejun obligatoriu, poate face, de multe ori, miracole. În primul rând, ziua trebuie să înceapă cu micul dejun, întrucât aportul nutriţional din prima jumătate a zilei va fi cel ce vă susţine energetic o bună parte din efortul nostru fizic şi intelectual. Mesele ulterioare din cursul zilei au rolul de a menţine nivelul de energie la un nivel constant şi de a ajuta organismul în evitarea acelor variaţii negative, pe care le resimţim ca stări de slăbiciune şi incapacitate de concentrare, potrivit CSID.
  •  Deşi la prima vedere nu pare un lucru important, cercetătorii spun că intensitatea luminii influenţează puternic mecanismele organismului. Lumină este detectată de celule speciale în retină, această informaţie fiind transmisă la ceasul corpului intern, care reglează procesele interne ale corpului. O explozie puternică în secreţia de cortizol are loc în primele 30 de minute după trezire. Aceasta se numeşte răspunsul trezirii cortizolului (CAR), nivelul său fiind mai mare atunci când ne trezim şi în cameră este lumină, lucru care promovează o mai bună funcţionare a creierului. Trezirea în dimineţile de iarnă cu ajutorul unei lumini artificiale a reuşit să inducă restabilirea cantităţii de cortizol, ceea ce atrage o mai bună capacitate cognitivă şi de funcţionare a creierului – mai ales în ceea ce priveşte stabilirea unor obiective, planificarea şi luarea unor decizii, potrivit Adevărul.