Naţionala feminină de handbal se bucură de o atmosferă foarte călduroasă la Craiova, acolo unde şi-a stabilit cartierul general în această săptămână, în vederea participării la Campionatul Mondial din Germania (1-17 decembrie). Înaintea jocurilor de la Trofeul Carpaţi de la sfârşitul săptămânii cu Polonia, Macedonia şi Brazilia (24-26 noiembrie, TVR), tricolorele au avut, marţi seara, întâlnire cu fanii, la un Mall din localitate. Jucătoarele echipei naţionale au fost sufocate de zeci de copii şi de iubitori ai handbalului, toţi dorind să plece acasă cu un autograf al fetelor şi să îşi imortalizeze în poze întâlnirea cu acestea. Bineînţeles, Cristina Zamfir-Florianu şi Valentina Ardean-Elisei, jucătoare care activează la SCM Craiova, au fost cele mai căutate jucătoare. ”Oricine îşi doreşte să meargă la Campionatul Mondial şi să ia o medalie, pentru asta luptăm, dar nu putem să garantăm acest lucru. Echipa este în construcţie, după cum toată lumea ştie, cu jucătoare tinere şi jucătoare cu experienţă mai mare. Toate ne dorim să facem o figură frumoasă la turneul final”, a declarat Cristina Zamfir-Florianu, golgheterul echipei din Bănie şi al Ligii Naţionale. Pentru Trofeul Carpaţi şi foarte probabil şi pentru Campionatul Mondial, Ambros Martin a reţinut doar doi portari: Denisa Dedu şi Yulia Dumanska. Parcă niciodată, poarta României nu a avut o medie atât de scăzută – 22 de ani – la un turneu final. Paula Ungureanu s-a retras de la echipa naţională după Campionatul European din 2016, astfel că Mondialul din Germania va începe foarte probabil cu Denisa Dedu în postura de titular. ”Poate ne lipseşte experienţa, dar nu vreau să pun prea multă presiune, o să dau tot ce am mai bun şi îmi doresc să îmi ajut echipa”, a declarat Denisa Dedu. La 23 de ani, portarul de la Siofok are însă deja câteva prezenţe la turneele finale, debutul la un Campionat Mondial având loc în urmă cu 6 ani, în Brazilia, sub comanda selecţionerului Radu Voina.
„Obiectivul este să jucăm cât mai bine la acest turneu final. Vom trata fiecare meci foarte serios şi ne dorim să jucăm cât mai bine de la un joc la altul. Iar dacă lucrurile vor ieşi aşa cum ne dorim, de ce nu, poate vom fi acolo în faţă. Echipa este în reconstrucţie, suntem încă jucătoare tinere, e nevoie de timp şi trebuie să avem puţină răbdare”, Denisa Dedu, portar România.
După o seară ceva mai relaxată, tricolorele au parte de două zile pline de pregătire. Vineri, ora 19:00, România va susţine primul joc la Trofeul Carpaţi, cu Polonia.