Violeta Stoica

Stațiunea Sinaia, cunoscută în întreaga lume drept “Perla Carpaților”, a strălucit la propriu pe podiumul World Ski Awards, eveniment desfășurat în weekendul trecut în Austria, la Kitzbuhel. Dintre cele nouă stațiuni turistice cu domenii schiabile nominalizate din România, Sinaia a fost recompensată cu titlul “Best Ski Resort” din țara noastră.
Alcătuind cel mai mare domeniu schiabil, cu cea mai mare întindere din România, cele 18 pârtii din Sinaia (cu instalațiile pe cablu de transport al turiștilor iubitori ai sporturilor de iarnă) au fost recunoscute drept componente ale celei mai bune stațiuni turistice din România.
Primarului orașului Sinaia, Vlad Oprea, i-a fost înmânat trofeul din partea organizatorului celei mai importante competiții de profil din lume, World Ski Awards, ajunsă la cea de-a cincea ediție.

schi - Perla Carpatilor

La Kitzbuhel (Austria) s-au adunat, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o competiție acerbă, reprezentanții autorităților locale din cele mai cunoscute stațiuni turistice cu domenii schiabile din lume, alături de membri ai agențiilor de turism și ai hotelierilor din zonele respective. Alături de vestitele stațiuni din Alpi, de reprezentanții domeniului schiabil acoperit din Dubai, de autorități din întreaga lume, la World Ski Awards au fost nominalizate și nouă domenii schiabile din România: Predeal, Rânca, Straja, Vatra Dornei, Vidra Transalpina, Arena Platoș Păltiniș, Azuga, Poiana Brașov și Sinaia. Premiul pentru cea mai bună stațiune cu domeniu schiabil din România i-a revenit orașului Sinaia, reprezentat la eveniment de primarul Vlad Oprea (foto), care a și primit trofeul pentru premiul câștigat în cadrul competiției.Sinaia
Titlul de cea mai reprezentativă stațiune turistică din lume le-a revenit, în acest an, francezilor din Val Thorens.
Astfel, de la sfârșitul săptămânii trecute, stațiunea prahoveană Sinaia a strălucit pe podiumul celor mai importante domenii schiabile din lume, confirmându-și titulatura de “Perla Carpaților”.
Pe lângă investițiile în infrastructura orașului, domeniul schiabil din Sinaia a avut parte, în ultimii ani, de o dezvoltare care i-a dus renumele chiar și printre cei mai mari iubitori ai sporturilor de iarnă.
Finalizarea celui de-al doilea tronson al telegondolei, cu care se poate ajunge până la Cota 2000, plus celelalte instalații de transport pe cablu destinate turiștilor, au determinat alegerea orașului Sinaia drept exponentul turismului pentru practicarea sporturilor de iarnă din România.
Domeniul schiabil al stațiunii prahovene se adresează atât începătorilor cât și celor avansați într-ale schiului sau snowboarding-ului, putându-se alege dintre cele 18 pârtii (inclusiv variantele) care compun cea mai întinsă zonă schiabilă din ţară, aflată la cea mai mare altitudine din România.

schi - Perla Carpatilor