Petre Apostol

gala gimnastica2

La sfârșitul unui an început cu multe necunoscute, dar cu o mare speranță în viitor, secția de gimnastică ritmică de la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, coordonată de antrenoarea Liliana Băescu (care este și arbitru internațional), a intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă dinainte de Crăciun. Astfel, la Sala Sporturilor „Leonard Doroftei” din Ploiești – unde este și sediul administrativ al clubului și spațiul principal de antrenament al secției – sâmbătă seară, micuțele gimnaste ploieștene și îndrumătoarele lor (antrenoarele Simona Puiu și Liliana Băescu, coregraf Tatiana Dor Arenkova) au pus în scenă un spectacol minunat în care arta și sportul s-au îmbinat perfect.gala gimnastica
Nu este o întâmplare acest fapt, având în vedere că gimnastica ritmică reprezintă o disciplină sportivă care combină multe elemente de balet.
Toate gimnastele secției au avut un rol în cadrul spectacolului, începând cu sportivele de la grupa de începătoare, până la junioarele din lotul național. Au fost prezentate momente de balet, exerciții de gimnastică ritmică, dar și artistice, și comice, precum și colinde.
În plus, Denisa Stoian și Miruna Ciocîrlan au prezentat exercițiul prin care au câștigat locul al treilea, recent, la Gala omagiu „Carolina Rodriguez”, în Spania.
De menționat că la eveniment a fost prezent și directorul CSM Ploiești, Silviu Crîngașu, care s-a arătat încântat de grația micuțelor gimnaste ale secției coordonată de antrenoarea Liliana Băescu.
Întregul spectacol s-a încheiat cu un moment artistic special, intitulat „Patinoarul”, în care toate sportivele s-au perindat pe covorul de concurs în aplauzele celor prezenți. Evident, așa cum este normal în preajma Sărbătorilor de Iarnă, nu au lipsit cadourile. Iar cele mai valoroase gimnaste ale clubului, medaliate anul acesta la Campionatele Naționale (Denisa Stoian, Miruna Ciocîrlan, Gabriela Constantin, Anisia Drăgan, Sabina Enache, Ana Toma, Delia Gheorghe), au primit și câte o indemnizație sportivă.

gala gimnastica5gala gimnastica4
Pentru secția de gimnastică ritmică de la CSM Ploiești nu există, însă, o perioadă mare de vacanță, deoarece încă de astăzi se reiau antrenamentele. Nu pentru toate sportivele, totuși, ci pentru lidera secției, Denisa Stoian, care, după ce anul trecut a fost prezentă la Campionatul European de junioare, la mijlocul lunii februarie, în 2018, va participa pentru România în cadrul concursului de calificare pentru Jocurile Olimpice de Tineret, din toamna anului viitor.