Preşedintele moldovean Igor Dodon a spus că a trimis înapoi în Parlamentul de la Chişinău legea privind anti-propaganda rusă, pe care o consideră neconstituţională şi îndreptată împotriva Rusiei, informează site-ul postului Radio Europa Liberă/Radio Libertatea (RFE/RL).
Într-o postare pe Facebook, miercuri, Dodon a spus că legea adoptată recent de legislativul dominat de Partidul Democrat (PD) ar încălca drepturile a „70% din cetăţenii moldoveni”, care „consideră Federaţia Rusă stat prieten”. Parlamentul de la Chişinău a adoptat luna aceasta un amendament la Codul Audiovizualului, care poate duce la interzicerea retransmiterii în Republica Moldova a programelor ruseşti de radio şi televiziune „cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic”.
Amendamentul a fost propus de formaţiunea de guvernământ Partidul Democrat, iar iniţiatorii propunerii susţin că are scopul să apere „securitatea informaţională” a Republicii Moldova în faţa unor „eventuale tentative de dezinformare şi manipulare din exterior”.