• Gastrita este o tulburare digestivă cauzată de inflamarea mucoasei stomacului, ca urmare a excesului de acid gastric, dar şi a consumului exagerat de alcool, a administrării pe termen lung a anumitor medicamente sau a stresului. Însă cauza principală a inflamării mucoasei stomacului o constituie infecţia cu bacteria Helicobacter pylori. Statisticile arată că bacteria Helicobacter pylori trăieşte în peste 50% din populaţia Globului, însă aceasta se activează doar în anumite condiţii: când avem o igienă deficitară, consumăm alimente gătite incorect sau apă infestată etc. Din păcate, această bacterie nu poate fi eradicată 100% cu ajutorul antibioticelor, scrie Diva Hair.
  • Cojile de mandarine sunt considerate a fi un ingredient esenţial în prepararea prăjiturilor şi tartelor, având o aromă puternică, fiind folosite chiar şi la prepararea anumitor reţete de dulceaţă. În cazul în care medicul v-a atras atenţia în legătură cu nivelul de colesterol, apelaţi cu încredere la ceaiul din coji uscate de mandarine. Studiile realizate pe seama substanţelor ce le conţin au scos în evidenţă faptul că pot reduce nivelul de colesterol, potrivit Adevărul.
  • Încercaţi să înlocuiţi cafeaua matinală sau lipsa micului dejun cu un pahar de suc proaspăt făcut în casă sau măcar cu o porţie de fructe. În felul acesta, vă veţi bucura de o piele frumoasă, hidratată, o activitate cerebrală bună şi starea dv de spirit va fi una de zile mari, ca să nu mai vorbim de doza de energie pe care o veţi resimţi pe tot parcursul zilei. Cea mai bună modalitate de a îngriji starea arterelor este să faceţi mişcare în mod frecvent, să vă hidrataţi corespunzător şi pentru asta puteţi să apelaţi şi la un suc la micul dejun. Dacă vreţi să vă bucuraţi de o memorie de zile mari, profitaţi de antioxidanţii din afine, informează Click! sănătate.
  • Dacă nu adăugaţi sare în mâncăruri, parcă nu au gust. Nici dacă puneţi prea multă nu e bine, fiindcă duce la probleme serioase de sănătate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca, în cazul adulţilor, cantitatea zilnică de sare să nu depăşească 5 g, adică mai puţin de o linguriţă. În cazul copiilor, cantitatea trebuie să fie şi mai mică. Pe lângă sarea pe care o adăugăm în mâncare, se găseşte sare şi în alimentele cumpărate sau în alte ingrediente. În medie, consumăm în jur de 10 g de sare pe zi, ceea ce predispune la apariţia bolilor cardiovasculare şi a rezistenţei la insulină. În fruntea listei alimentelor cu multă sare se află produsele de tip „bază pentru mâncare”. Mezelurile şi brânzeturile sunt şi ele în top, fiecare având între 3 şi 6 grame de sare la 100 de grame de produs, potrivit Click.