• Pelinul, prin conţinutul său de substanţe amare, stimulează digestia şi tratează durerile de stomac însoţite de balonare. Sunătoarea este un remediu bun în gastrită şi ulcer gastric.
Stimulează funcţia hepatică şi alină durerile de stomac. Coada-şoricelului are proprietăţi puternic antiseptice, precum cele ale muşeţelului. Se recomandă în diferite afecţiuni ale stomacului şi intestinelor. Calmează colicile, ajută la eliminarea gazelor şi restabileşte pofta de mâncare, informează Click! pentru femei.
• Refluxul gastroesofagian apare când alimentele şi sucurile digestive scapă din stomac şi se întorc prin esofag. Mâncarea bogată în grăsimi şi consumul de băuturi carbogazoase au fost frecvent asociate cu apariţia refluxului gastroesofagian. Berea s-a dovedit însă a avea un efect diferit. Rezultatele unui studiu au arătat că berea, cu sau fără alcool, nu provoacă simptome ale sindromului dispeptic (greaţă, jena epigastrica, hiperaciditate, arsuri gastrice, balonare, regurgitaţii) sau tulburări gastrointestinale atunci când este consumată moderat. Un consum moderat de bere înseamnă 330 ml/zi pentru femei sau 660 ml/zi pentru bărbaţi, scrie CSID.
• Infarctul „silenţios” se manifestă ca o simplă răceală dar poate distruge inima definitiv. Nu toate atacurile de cord se manifestă prin dureri în capul pieptului şi transpiraţii abundente, unele „lovesc în tăcere şi pe neaşteptate” în lipsa oricărui simptom, sugerează un nou studiu efectuat de Naţional Institutes of Health (NIH). Jumătate dintre atacurile de cord pot fi „silenţioase”, însă sunt la fel de mortale. În cadrul studiului, cercetătorii au recrutat circa 1.800 de persoane cu vârsta de circa 45 de ani care nu sufereau de boli de inimă şi i-au monitorizat vreme de 10 ani. Cercetătorii au observat că 8% dintre participanţii la studiu au prezentat semne ale afecţiunilor cardiace. Majoritatea au trecut neobservate şi netratate, iar aproape jumătate dintre pacienţii care au fost cercetaţi pentru boli cardiace erau suspecţi de atac de cord, ceea ce arată, spun cercetătorii, că este posibil să fi avut un atac de cord în lipsa simptomelor, conform doctorulzilei.ro.