Petre Apostol

La fel ca şi în sezonul trecut, echipa care a eliminat pe Tricolorul LMV Ploieşti din CEV Challenge Cup la volei masculin a pierdut în următorul tur. Atunci a fost vorba despre campioana Portugaliei, AJ Fonte do Bastardo Azores, care a cedat, în optimile de finală, cu Galatasaray Istanbul, grupare care avea să ajungă până în semifinale.
De data aceasta, când ploieştenii nu au ajuns nici măcar în faza principală a competiţiei europene, a fost rândul elveţienilor de la Lausanne UC să năruiască visurile internaţionale ale clubului prahovean. Însă, nici echipa din Lausanne nu a avut parte de un parcurs lung pe plan continental, fiind eliminată în primul tur al fazei principale, de Stroitel Minsk, din Belarus. Echipa bielorusă a câştigat returul de pe teren propriu cu 3:0, în această săptămână, după ce pierduse în tiebreak la Lausanne.
Iar dintre cele şase echipe româneşti prezente în acest sezon în competiţii internaţionale au mai rămas în cursă doar două formaţii: Arcada Galaţi (în CEV Cup), care a eliminat pe Kladno Volejbal CZ (Cehia), obţinând patru puncte din şase în dubla manşă, respectiv Steaua Bucureşti (în CEV Challenge Cup), victorioasă cu 3:0 în ambele manşe cu slovacii de la KDS-sport Kosice. Interesant este că, în optimi, Steaua urmează să se confrunte cu Benfica Lisabona, care a eliminat în runda de calificare chiar pe campioana României, Volei Municipal Zalău.
Pentru singura echipă prahoveană care a jucat la nivel european în acest sezon competiţional, indiferent de disciplina sportivă, nu rămâne decât să urmărească, din nou, de la distanţă ceea ce se petrece pe plan continental, concentrându-se strict pe competiţiile naţionale, unde şi-a propus realizarea „eventului”.