CSU Ploiești – CS Cuza Sport Brăila 65-111 (31-60)

Bogdan Chitic

Echipa masculină de baschet a Clubului Sportiv Universitar Ploiești a disputat, marți seară, penultimul meci din faza de calificare a Ligii 1. Adversara jucătorilor pregătiți de Marian Hartman și Ivan Gemaljevic a fost CS Cuza Sport Brăila, formația ploieștenilor Adrian Movileanu și Andrei Damian și cea care, în sezonul trecut, a fost la un pas de promovarea în Liga Națională.
După victoria clară obținută în tur, în Sala Polivalentă „Danubius”, brăilenii s-au impus și la Ploiești, scor 111-65, împotriva unei grupări „alb-albastre” care, și până acum, s-a bazat în mare parte pe juniori de la echipa „sub 16 ani” a clubului. Chiar și în condițiile date, având în față un adversar care a rulat și doi baschetbaliști americani, sosiți la Brăila pentru a pune umărul la „urcușul” băieților pregătiți de Cătălin Ștefănescu în prima divizie, ploieștenii și-au adjudecat ultima secvență a jocului, scor 23-9, într-un moment în care soarta meciului era, însă, de mult pecetluită. Ploieștenii Damian și Movileanu au totalizat 30 de puncte în tabăra învingătorilor, care, în urma acestui rezultat, au încheiat faza de calificare pe prima poziție, cu un bilanț de (11-1).
De partea cealaltă, CSU Ploiești joacă, în această seară, de la ora 20:00, în „Olimpia”, ultimul joc din acest an, împotriva celor de la SCM U 2 Craiova, formație pe care a învins-o, în tur, cu 83-47, într-un meci disputat în Bănie. Astfel, ploieștenii au șansa să încheie într-o notă pozitivă prima parte a campionatului, la chiar sezonul de debut al uneia dintre cele mai tinere garnituri din competiție, în Liga 1.