ABC Athletic Constanţa – CSM Ploiești 93-67 (45-44)

Bogdan Chitic

Sala: „Polivalentă”, Constanța. Spectatori: 1.000.
Scorul pe sferturi: 22-17, 23-27, 22-11, 26-12.
ABC Athletic Constanţa: J. Booth (25 puncte, 3×3), Al. Deaconescu (23, 1×3), Oprean (15, 4×3), V. Mihai (15, 5×3), Călin (6), Ad. Trandafir (3, 1×3), Liță (3), Bursuc (2), Al. Unitu (1), Ursu, Miloș, Bercea. Antrenori: Alexandru Olteanu și Bogdan Ivanovici.
CSM Ploiești: Burlacu (26, 4×3), Ad. Tudor (18, 3×3), Dragomir (6), Arteni (5, 1×3), Santana (4, 1×3), Melnic (2), Dogaru (2), Crăciun (1), Topologeanu (1), Vrabie (1), C. Dumitru (1). Antrenori: Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan.

După ce sâmbătă după-amiază, în „Olimpia”, primul duel dintre reprezentantele CSM-ului și Constanței, în Liga 1 de baschet feminin, a oferit câștig de cauză grupării de la malul mării, scor 86-52, la exact 24 de ore distanță băieții pregătiți de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan au jucat în deplasare, cu ABC Athletic Constanța. Deși la jumătatea meciului se aflau în grafic, la un singur punct în spatele echipei gazdă, ploieștenii au cedat după pauză în fața unui adversar care a aruncat cu o precizie debordantă din spatele semicercului, reușind nu mai puțin de 14 coșuri de la distanță pe toată durata întâlnirii.
9-bCu experimentații Burlacu, Ad. Tudor, Santana, Dogaru și Melnic – acesta din urmă aflat la debutul pentru noua sa echipă, în lotul deplasat la Constanța, CSM Ploiești a ținut aproape în prima repriză, când reușitele din „down-town” semnate de Ad. Tudor au dat peste cap planurile gazdelor. De altfel, conducătorul de joc originar din Constanța i-a oferit o mână serioasă de ajutor antrenorului-jucător Burlacu, principalul marcator al confruntării, cu 26 de puncte, însă eforturile celor doi nu au primit suficient sprijin din partea băncii de rezerve. Meciul, unul echilibrat în primele trei sferturi, s-a rupt în secvența decisivă, atunci când staff-ul ploieștenilor a luat hotărârea de a miza doar pe juniori, pentru ultimele 7-8 minute rămase.
„Ploieștiul a jucat foarte bine în prima repriză, a marcat foarte multe puncte de afară, iar de Buralcu știam că își va face media de puncte și în această partidă. De asemenea, Tudor a contribuit cu câteva reușite de la distanță, dar, în partea secundă, oaspeții au început să rateze foarte mult și cred eu că acolo s-a făcut diferența. De asemenea, noi am stat mai bine decât CSM-ul și la jucătorii sub 21 de ani, întrucât, în afara celor cinci baschetbaliști de mare valoare și experiență, lotul ploieștenilor este unul foarte tânăr”, a declarat antrenorul gazdelor, Alexandru Olteanu.
De partea cealaltă, Cătălin Burlacu a ținut să sublinieze următoarele: „Din păcate, am prins o zi mai proastă astăzi. A fost un meci de uzură care s-a încheiat pe la jumătatea ultimului sfert. De aceea i-am și lăsat pe cei tineri să se exprime mai mult pe teren în ultima parte a jocului. Avem timp destul pentru a remedia această înfrângere, pe care eu o consider un accident. Va fi o luptă foarte strânsă pentru promovare, cred că a doua divizie este cea mai tare din ultimii trei ani și drumul este lung”.
Etapa viitoare, CSM Ploiești va evolua luni, 29 ianuarie, pe teren propriu, împotriva celor de la CSM Mediaș, ora disputei urmând să fie stabilită în zilele următoare.

Sursă foto: pagina de facebook
ABC Athletic Constanţa