- În ceea ce priveşte sănătatea articulaţiilor, alimentaţia joacă un rol esenţial şi asta din cauza faptului că un stil de viaţă nesănătos poate fi cauza anumitor probleme de sănătate cronice, a apariţiei diabetului sau chiar şi a afecţiunilor cardiovasculare. Zahărul contribuie la favorizarea apariţiei inflamaţiilor. Cum îl găsim în absolut orice produs de pe rafturile magazinelor, este foarte greu să monitorizezi cantitatea de zahăr consumată pe zi, scrie Click.
- Dacă mâncaţi ridiche neagră, puteţi elimina agenţii toxici prezenţi în sânge şi în măduva osoasă. Ridichile negre susţin activitatea ficatului şi a sistemului limfatic. Tot ce mâncăm sau bem este procesat de ficat pentru a filtra toxinele şi a le elimina din organism. Atunci când luăm medicamente, cum ar fi paracetamolul sau antibioticele, ficatul ar putea fi suprasolicitat. La fel, în cazul unei alimentaţii bogate în grăsimi sau a excesului de alcool. În acest caz, toxinele se acumulează în ficat şi creează radicali liberi care dăunează celulelor sănătoase din organism, relatează Libertatea pentru femei.
- Ardeiul iute Aleppo este originar din Siria şi are o intensitate moderată a iuţelii şi o aromă uşor fructată. Lipi Roy de la Universitatea din New York spune că este bogat în vitamina A, ceea ce face să fie perfect pentru îmbunătăţirea vederii şi a sănătăţii oaselor. De asemenea, conţine antioxidanţi care protejează împotriva multor boli cronice, întăresc sistemul imunitar şi ajută digestia. Puteţi folosi ardeiul iute Aleppo presărat peste peşte la grătar, în guacamole, în paste sau chiar în aluatul de negresă sau de prăjituri cu ciocolată, conform descoperă.ro.
- v Faptul că pierdeţi răsuflarea când vă aflaţi în pat poate fi semnul unor afecţiuni cardiace, chiar dacă în restul timpului nu aveţi această problemă. Acest lucru apare pentru că sângele care s-a adunat în picioare în timpul zilei se redistribuie şi începe să se strângă în plămâni. Ortopneea, aşa cum este cunoscută, apare atunci când inima nu pompează sânge în mod corect, „astfel că sângele începe să se adune în inimă şi în plămâni”, explică doctorul John Dearing, chirurg la Spitalul Carrick Glen din Ayr. Potrivit lui John Dearing, pacienţii cu această afecţiune cred, de obicei, că ea apare doar pentru că nu sunt în formă, scrie doctorulzilei.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok