Simona Halep şi-a consumat şi ultimul strop de energie în maratonul de tenis din turul al treilea de la Australian Open (4-6, 6-4, 15-13, după 3 ore şi 45 de minute). Astfel, liderul mondial a decis să îşi anuleze antrenamentul programat ieri, pentru a dedica mai mult timp refacerii.
Disputa dintre Simona Halep şi Lauren Davis a intrat în istoria Australian Open, egalând cel mai lung meci din istorie la feminin din punct de vedere al numărului de game-uri (48). Simona Halep şi Lauren Davis au oferit un adevărat „thriller” la Australian Open. Un maraton de tenis, de 3 ore şi 45 de minute, încheiat după un efort fantastic al ambelor sportive, care a impresionat o lume întreagă. În consecinţă, chiar dacă nu este la fel de populară precum Federer, Djokovic sau Şarapova, Halep a apărut pe coverul contului de Twitter al Australian Open.
Halep a câştigat cu inima o dispută în care a salvat trei mingi consecutive de meci, egalând cel mai lung joc din istoria turneului de la Melbourne în privinţa numărului de game-uri, la feminin (48).
În urma calificării în optimi, Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 195.590 de dolari şi 240 de puncte WTA. Cea mai bună performanţă a româncei la Australian Open este prezenţa în sferturi de finală, în 2014 şi 2015. În ultimii doi ani, Halep a părăsit competiţia de la Melbourne încă din runda inaugurală.
Simona Halep, locul 1 WTA, va evolua astăzi, în al patrulea meci de pe arena „Margaret Court”, în optimi la Australian Open, în compania japonezei Naomi Osaka, locul 71 WTA. Meciul româncei este precedat de două întâlniri de dublu feminin şi una de simplu masculin. Osaka va da piept pentru a treia oară cu Simona Halep. Jucătoarea română a câştigat ambele întâlniri anterioare cu Osaka: scoruri 6-4, 2-6, 6-3, în 2017, în turul al doilea al turneului de la Miami, şi 4-6, 6-2, 6-3, în turul al treilea al French Open, în 2016.