Petre Apostol

Sâmbătă, la Istanbul, în Turcia, s-a desfăşurat ediţia cu numărul 23 a Campionatelor Balcanice la Atletism, în sală, la care a luat parte şi reprezentativa României. În echipa ţării noastre a fost convocat şi un reprezentant de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, Cristian Radu, pregătit de antrenorul Augustin Iancu, secretar general al Federaţiei Române de Atletism şi conducător al delegaţiei tricolore la competiţia balcanică de la Istanbul.
Sportivul clubului ploieştean a participat în cadrul a două probe, anume 400 m şi ştafetă 4×400 m, la ambele reuşind să urce pe podiumul de premiere. Cea mai bună performanţă a 9-bfost stabilită în concursul de ştafetă, Cristian Radu, Alexandru Brânzea, Zeno Moraru şi Robert Parge aducând echipa României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cucerind medaliile de aur. Ştafeta tricoloră a trecut linia de sosire cu timpul de 3:12.46 minute, la aproape o secundă înaintea echipei ţării gazdă, Turcia, reprezentativa Bosniei şi Herţegovinei situându-se pe locul al treilea, doar cele trei reprezentante luând startul, de altfel.
De remarcat faptul că timpul realizat de ştafeta României reprezintă record naţional de tineret, doborând, astfel, performanţa anterioară stabilită chiar de CSM Ploieşti, în primăvara anului trecut (3:15.82 minute).
La proba individuală de 400 m, la care au participat 11 atleţi, Cristian Radu a realizat a treia performanţă din concurs, cu timpul de 48.12 secunde, obţinând medalia de bronz. Câştigătorul probei a fost celălalt sportiv român din concurs, Robert Parge, cronometrat cu timpul de 47.28 secunde, în vreme ce medalia de argint i-a revenit turcului Yavuz Can, cu timpul de 47.59 secunde.
La finalul competiţiei, reprezentativa României s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii, cu un total de 15 medalii cucerite, dintre care cinci de aur, cinci de argint şi cinci de bronz, delegaţia tricoloră câştigând cele mai multe medalii din cadrul campionatului atât la masculin (7), cât şi la feminin (8). În clasamentul general, Turcia şi Bulgaria au ocupat locurile 2, respectiv 3, ambele cu câte 10 medalii câştigate, la campionat luând parte sportivi din 17 ţări.