Bogdan Chitic

Pentru al doilea sezon consecutiv, echipa masculină de baschet „sub 16 ani” a Clubului Sportiv Universitar Ploiești și-a croit loc în faza semifinală a Campionatului Național. Băieții antrenați de sârbul Ivan Gemaljevic au obținut biletele pentru nivelul următor al competiției, la capătul unui turneu secund al „clasificărilor” chiar și mai bun decât cel inaugural, în care au câștigat patru dintre cele cinci jocuri desfășurate la „Arena de Baschet”, din Capitală.
Pentru atingerea pragului semifinal, „universitarii” aveau nevoie de cel puțin două victorii în turneul de la București, obiectiv de altfel ușor de îndeplinit, ținând cont de rezultatele înregistrate în ianuarie, la prima competiție de sală din acest an. În primele două zile ale întrecerii, ploieștenii au trecut cu 62-37 de SCM Timișoara, 65-64 de CSȘ Târgoviște, 70-57 de LPS Tg. Mureș și, respectiv, 64-59 de Steaua 2 București – acest ultim joc consemnând o bine meritată revanșă a „alb-albaștrilor” pentru înfrângerea neașteptată suferită în urmă cu o lună. Așadar, cu un bilanț de 4-0 după zilele de vineri și sâmbătă, și deja calificați în faza semifinală, jucătorii de la CSU Ploiești au oferit o replică solidă liderului Știința București, care, în cele din urmă, s-a impus cu 93-76.
Astfel, în clasamentul grupei a III-a a „clasificărilor”, CSU Ploiești a încheiat, cu un bilanț de 7-3, pe ultima treaptă a podiumului, formația pregătită de Ivan Gemaljevic fiind ulterior repartizată într-o serie semifinală alături de U-BT 1 și U-BT 2 Cluj Napoca, CSȘ 1 Craiova, Steaua 1 București și Știința București. Sâmbătă, cu începere de la ora 10:00, la Sala „Olimpia”, ploieștenii vor evolua, în cadrul primei etape, împotriva primei echipe a Clujului. Campionatul „semifinal” se va derula, în sistem tur-retur, până pe data de 12 mai, atunci când este programată ultima etapă la finalul căreia primele trei clasate din fiecare grupă vor obține calificarea la turneul de elită, pentru stabilirea locurilor 1-6.

CS Sevlar merge în „recalificări”

Cea de-a doua grupare ploieșteană prezentă la această categorie de vârstă pe tabloul Campionatului Național, CS Sevlar, a ratat calificarea în faza semifinală, asta după ce a terminat pe poziția a 5-a în grupa de clasificare din care a făcut parte. Elevii lui Cosmin Blăgoi au avut un bilanț de 3-7, care s-a dovedit insuficient pentru a prinde podiumul, de remarcat fiind faptul că LPS Focșani (4-6), ultima formație din această serie calificată în „semifinale”, a pierdut ambele jocuri din 2018 în compania clubului ploieștean, la diferențe de cel puțin 10 puncte. În recalificări, CS Sevlar va evolua în compania echipelor CSȘ Unirea Iași, CSȘ Nr. 4 Lumina București, Phoenix Galați, LPS Tg. Mureș și CSȘ Tg. Jiu, primul turneu de sală fiind programat la finalul lunii viitoare.