Alegerile de la Federaţia Română de Handbal au fost un preambul la ceea ce va urma, „cireaşa de pe tort”, cele mai aşteptate alegeri care au avut loc vreodată, în sportul românesc, cele de la federaţia Română de Fotbal!
Ar fi interesant de văzut, înainte de a evalua cine ce şanse are, să ştim lista cluburilor care au drept de vot! După cum s-a văzut la handbal, un singur vot poate decide soarta preşedintelui, astfel că ar fi relevant să putem face o analiză a celor care intră în acest „război”. Am putea avea surprize? Ca de exemplu, alegerile să fie decise de cluburile de futsal – juniori şi de fotbal feminin? Ar putea apărea litigii în tribunal, aşa cum s-a întâmplat la alte alegeri devenite „celebre” – precum cele de la Federaţia Română de Tenis, unde s-a contestat dreptul de vot al unor structuri sportive, lucru care poate duce la o situaţie fără precedent, finul lui Johannis – Marius Vecerdea – având şanse mari să anuleze aceste alegeri, câştigate de Cosac?!
Deocamdată, planurile se fac la secret la fotbal, pentru că nu a început campania, efectiv, deşi unii se află în campanie din prima zi când au fost aleşi…