Peste două mii de amenzi aplicate, anul trecut, de Garda de Mediu

În cursul anului trecut, Garda Națională de Mediu (GNM) a aplicat aproape 2.000 de amenzi, în valoare totală de peste 39 de milioane de lei, și a formulat 54 de sesizări penale în urma controalelor efectuate, conform site-ului Profit.ro. De asemenea, comisarii din întreaga țară au investigat peste două sute de cazuri de poluare accidentală. Datele sunt cuprinse în raportul de activitate pentru anul 2017, în care se mai specifică faptul că angajaţii instituţiei au efectuat peste 40.000 de acţiuni în domeniul controlului poluării și în domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor protejate. În urma acțiunilor, au fost aplicate 1.969 de amenzi, în valoare de 39.183.130 de lei, și 1.286 de avertismente. De asemenea, s-au emis 273 de dispoziții de sistare temporară a activității și s-au făcut 54 de sesizări penale.

Banca Transilvania a încheiat „pe plus” anul 2017

Banca Transilvania, al doilea cel mai mare jucător din sistemul bancar după active, a raportat un profit de circa 1,2 miliarde de lei pentru anul trecut, scrie Ziarul Financiar.
„În 2017 am menţinut trendul de creştere a profitabilităţii băncii, dar şi a veniturilor, ceea ce arată încrederea clienţilor în BT. Eficientizarea şi controlul costurilor vor fi ţintele principale pentru Banca Transilvania, în următoarea perioadă“, a explicat Omer Tetik, directorul general al băncii, citat de către sursa menţionată. Tot reprezentanţii băncii au mai precizat că instituţia a înregistrat venituri din activitatea de creditare în valoare de aproximativ 2,4 miliarde de lei, cu peste 7% mai mult decât în 2016, pe fondul unui stoc de credite în creştere.