•  Cercetătorii francezi au constatat că extractul obţinut din avocado şi din uleiul de soia nesaponificat îi ajută foarte mult pe suferinzii de artrită: ineditul remediu ameliorează durerile şi diminuează rigiditatea cu care se confruntă cei care suferă de osteoartrită la genunchi şi la şold. Mai mult, acest extract reduce inflamaţia şi stimulează refacerea cartilajului. Aceste efecte pozitive s-au constatat la pacienţii care au primit o doză de 300 mg pe zi din acest supliment, într-un interval cuprins între două săptămâni şi două luni, relatează Click.
  •  Din totalul accidentelor vasculare cerebrale, 22% sunt cauzate de fibrilaţia atrială. Este o boală care nu dă semne şi este depistată în urma unor controale de rutină. Din nefericire, în astfel de cazuri, mortalitatea este la cote alarmante. Fibrilaţia atrială este cea mai frecventă tulburare de ritm cardiac, a doua cauză a AVC acut, după hipertensiunea arterială. Prin urmare, orice tulburare de ritm cardiac, precum şi hipertensiunea şi cardiopatia ischemică trebuie monitorizate îndeaproape. Şi asta pentru că riscurile la care se expun cei care suferă de aşa ceva sunt mari. Diabetul, obezitatea şi colesterolul crescut sunt alte motive pentru care vârsta la care apare un AVC este tot mai mică, conform Libertatea pentru femei.
  •  Tratamentul cu nămol poate avea numeroase beneficii pentru organism: scade durerea, inflamaţia, retenţia de apă. „Prin vasodilataţie intensă permite îndepărtarea toxinelor (detoxifiere) şi transferul de substanţe organice în corp, cu efect regenerator, de întinerire. Toate aceste efecte sunt utile în bolile aparatului locomotor (spondiloze, discopatii, coxartroză, gonartroză, periartrita umărului, tendinite, bursite, artrite urice), stări posttraumatice şi postoperatorii (hernii de disc, proteze de şold, genunchi), ca şi în multe boli ginecologice şi infertilitate (boala inflamatorie cronică pelvină: anexite, metroanexite, cervicite; sindrom premenstrual; îngustarea trompelor; endometrioza; sindroame aderetiale)”, spune medicul balneolog Suzana Pretorian, citat de site-ul descoperă.ro.
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAvem alegeri, nu glumă!
Articolul următorDin culise