• Preferat de oameni din întrega lume pentru proprietăţile pe care le deţine, grepfrutul este bogat în minerale şi vitamine, fibre, betacaroten şi flavonoide. Toate aceste substanţe nutritive prezente în fruct sunt esenţiale pentru prevenirea mai multor afecţiuni şi scăderea în greutate. Multe femei consideră grepfrutul un supliment de pierdere în greutate. Mâncat sau consumat zilnic sub formă de suc, grepfrutul ţine sub control insulina prin transformarea zahărului în grăsimi care ne dă energie. Grepfrutul este o sursă importantă de fibre, care îmbunătăţesc digestia, prevenind astfel indigestia şi constipaţia. Organismul are nevoie de vitamina A, în special pielea. Se pare că grepfrutul este sursă importantă de vitamina A, motiv pentru care ar trebui consumat mai des acest fruct roz, informează Click! pentru femei.
  • Dacă aţi fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, aflaţi că există o dietă cu care puteţi preveni agravarea bolii şi să vă păstraţi o greutate corporală normală. Dieta DASH, promovată de Institutul Naţional de Sănătate din SUA, este utilă pentru a preveni şi a controla hipertensiunea arterială. Este, de asemenea, recomandată de reprezentanţii Departamentului American pentru Agricultură. Dacă vreţi să o urmaţi, nu o începeţi brusc, căci organismul are nevoie de o perioadă de adaptare. Regimul DASH reduce nivelul colesterolului „rău” şi „topeşte” grăsimile cu uşurinţă. Totodată, această dietă e de ajutor în prevenirea şi tratarea litiazei renale. La studiu au luat parte 41 de persoane care au urmat timp de opt săptămâni atât dieta DASH, cât şi una săracă în oxalaţi de calciu, cei care favorizează apariţia formaţiunilor la nivelul rinichilor, scrie Click! sănătate.
  •  Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din SUA şi prezentat la Conferinţa Internaţională a Asociaţiei de Alzheimer de la Londra, turmericul are puterea de a îmbunătăţi starea de spirit şi memoria. Alte studii au arătat că poate distruge celulele canceroase, previne inflamaţiile şi revigorează sistemul imunitar. Deoarece inflamaţia este legată de o serie de afecţiuni, printre care artrita, boala Alzheimer şi problemele inimii, cercetătorii susţin că ar putea ajuta la reducerea riscului apariţiei acestora prin limitarea inflamaţiei în organism. În timpul cercetării, americanii au monitorizat timp de 18 luni un grup de adulţi, măsurându-le abilităţile cognitive şi emoţiile. Cei care au consumat în fiecare zi turmeric au avut o stare de spirit mai bună, iar memoria li s-a îmbunătăţit, potrivit CSID.