F. T.

Săptămâna aceasta, Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” din Boldești – Scăeni a împlinit peste trei decenii de existență. Mai exact, joi, 15 februarie, s-au marcat 32 de ani de când instituția de învățământ subordonată MAI a scos de pe băncile sale mii și mii de salvatori !
“În semn de omagiu faţă de Pavel Zăgănescu, eroul din Dealul Spirii, şcoala are, ca denumire onorifică, numele marelui patriot care s-a afirmat în lupta pentru dreptate şi unitate a naţiunii române. Purtând această denumire, şcoala creează un arc simbolic peste timp, înaripând gândurile şi speranţele tinerilor care-i urmează cursurile în întâlnirea cu un destin ce presupune prezenţa la datorie, în slujba comunităţii şi a cetăţeanului.Alegerea oraşului Boldeşti-Scăeni ca loc de înfiinţare a şcolii a fost fondată pe argumentul existenţei pe acest amplasament, încă din toamna anului 1973, a unui poligon de încercări şi experimentări a tehnicii de luptă şi de pregătire a pompierilor pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, acesta fiind şi astăzi utilizat în procesul de pregătire”, precizează, într-un comunicat de presă, Viorela Nicolescu Sava, purtătorul de cuvânt al instituției.
Pe parcursul celor 32 de ani de existenţă, Școala de Subofițeri Pompieri din Boldești a pregătit aproape 4.000 de subofițeri și maiștri militari, iar alți 600 se află, în prezent, în curs de pregătire.