Bogdan Chitic

La mijlocul săptămânii viitoare, mai precis pe 21 februarie, Liga de Minifotbal Prahova îşi va relua activitatea odată cu startul returului în cel de-al doilea eşalon. Lupta pentru promovare se anunţă una strânsă în perspectiva părţii secunde a campionatului, primele două clasate – Ventus Ploieşti (28 puncte) şi Ader (27 puncte), având de apărat un avantaj fragil faţă de urmăritoarele Vest Team, Lidl şi MFC Darcom Oil. De menţionat că, pe lângă mutările efectuate în intersezon, la nivelul Ligii B s-a produs şi o modificare în componenţa seriei, locul celor de la Dedeman – locul 7, cea care va juca la un „etaj” superior, fiind luat de Club Valea Autoserv Ursu.
Mai jos, vă prezentăm programul primei etape a returului în Liga B de Minifotbal Prahova, precum şi clasamentul la zi:
Informedia – Ventus Ploieşti
Vest Team – Bucov United
Extramadura – Signal Club
Club Valea Autoserv Ursu –
MFC Chimistul Grafex
Saipem România – Aventurierii
Old-Boys Băicoi – MFC Inoteşti
MFC Darcom Oil – Lidl
X Squad – Ader

Clasament

1. Ventus Ploieşti 28 puncte
2. Ader 27 puncte
3. Vest Team 26 puncte
4. Lidl 22 puncte
5. MFC Darcom Oil 21 puncte
6. Old-Boys Băicoi 20 puncte
7. Club Valea Autoserv 17 puncte
8. MFC Chimistul Grafex 15 puncte
9. Extramadura 15 puncte
10. Signal Club 14 puncte
11. MFC Inoteşti 11 puncte
12. Aventurierii 9 puncte
13. Bucov United 8 puncte
14. X Squad 6 puncte
15. Saipem România 6 puncte
16. Informedia 0 puncte

Retragere de marcă din primul eşalon

Şi returul eşalonului de elită în minifotbalul prahovean va demara cu o schimbare de efectiv, la o săptămână distanţă de la reluarea diviziei secunde. Fosta campioană Ekatrust Ploieşti – care a evoluat sub denumirea de AS Ploieşti, în ultimii ani, a hotărât să abandoneze competiţia la jumătatea sezonului, locul acesteia urmând să fie luat de fosta divizionară B, Dedeman Ploieşti.
Altfel, lupta pentru supremaţie în Liga A se va da, mai mult ca sigur, în actualul sezon între campioana en-titre Chedra Tax Doelpan şi AS Viking Pruszynski, despărţite de doar două puncte în clasamentul intermediar. De altfel, cele două sunt singurele echipe neînvinse în ediţia 2017-2018, liderul Chedra având posibilitatea să cucerească, anul acesta, al treilea titlu consecutiv în Liga de Minifotbal.
În subsolul clasamentului, ultimele două locuri ocupate în prezent de Viitorul Ploieşti (6 puncte) şi Copacabana
(1 punct) vor retrograda în Liga B, la finalul sezonului, în vreme ce ocupanta poziţiei a 10-a, pe care se regăseşte, în acest moment, Magic Football MFC, va susţine un baraj de menţinere în compania care va încheia eşalonul secund pe ultima treaptă a podiumului.