Petre Apostol

Mâine, delegaţia de atletism a României se va îndrepta spre Istanbul, în Turcia, unde sâmbătă va lua parte la o nouă ediţie a Campionatului Balcanic de sală, pentru seniori. Echipa ţării noastre va fi condusă de ploieşteanul Augustin Iancu, secretar general al Federaţiei Române de Atletism şi antrenor în cadrul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti.
De altfel, clubul municipalităţii ploieştene are şi un sportiv convocat în lotul naţional, anume Cristian Radu, în vârstă de 21 de ani. Atletul de la CSM Ploieşti urmează să ia parte în cadrul a două probe la competiţia balcanică, fiind pe lista de start la 400 de metri şi la ştafetă 4×400 de metri.
În sezonul trecut, Cristian Radu a stabilit cea mai bună performanţă din România la proba de 400 m în sală, cu timpul de 48.43 secunde, la Bucureşti. Însă, conform forului internaţional de specialitate, recordul său personal a fost stabilit chiar în sala de la Istanbul, cu timpul de 48.20 secunde, în acest sezon competiţional. Totodată, în 2017, atletul de la CSM Ploieşti a realizat şi a treia performanţă din România la 400 m în aer liber, cu timpul de 47.30 secunde.
Alături de Radu, la proba de 400 m urmează să mai participe Robert Parge, de la CSU Cluj Napoca, atlet care şi-a stabilit record personal luna trecută, la Viena, cu timpul de 47.02 secunde.
Sportivul clubului ploieştean va mai concura şi la proba de 4×400 metri de la Campionatul Balcanic, în echipa României mai fiind incluşi Robert Parge, Alexandru Brânzea, Zeno Moraru, Nicolae Coman.
La această ediţie a competiţiei balcanice, delegaţia ţării noastre cuprinde 31 de sportivi şi 15 oficiali.