V. Stoica

Locuitorii din nouă comune prahovene care aveau până acum operatori proprii la furnizarea apei în localitățile respective vor încheia contracte cu operatorul județean Hidro Prahova, după ce societatea și-a extins aria de acoperire.
Problemele de alimentare, dar și de calitate a apei, cu care s-au confruntat până în prezent locuitorii comunelor care nu făceau parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Apei – Prahova” ar putea să dispară, iar zecile de mii de consumatori prahoveni să aibă parte de apă cu adevărat potabilă la robinet. Astfel, comunele Ceptura, Colceag, Măgureni, Olari, Păcureți, Provița de Jos, Râfov, Starchiojd și Tătaru, localități care au peste 32.000 de locuitori, vor beneficia de serviciile Hidro Prahova. Măsura va fi luată ca urmare a asocierii comunelor menționate cu Consiliul Județean Prahova, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Parteneriatul pentru Managementul Apei – Prahova”, aderarea celor nouă localități fiind înregistrată oficial luni, 12 februarie.
După finalizarea procedurilor de preluare, societatea Hidro Prahova își va desfășura activitatea în 64 de localități, asigurând administrarea sistemelor de apă și canalizare din 12 orașe și 52 de comune ale județului Prahova.
În cadrul întâlnirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Parteneriatul pentru Managementul Apei – Prahova” au mai fost prezentate lista de investiții prioritare, elaborată de către consultantul desemnat EPTISA pentru Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, precum și analiza oportunității atragerii în ADI a localităților care în prezent au contract de delegare a serviciului de apă-canal cu alți operatori.