F. T.

În perioada 6 – 11 februarie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române care au acționat pentru siguranța și fluența traficului rutier pe autostrăzi au depistat 69 de șoferi care circulau cu viteze excesive.
Astfel, potrivit unui comunicat al Poliției Române, pe autostrăzile și pe drumurile naționale din țară au fost înregistrați mai mulți șoferi circulând cu viteze care depășeau cu mult pe cele legale.
Limita minimă înregistrată de aparatele radar a fost de “numai” 181 de kilometri la oră, iar recordul a fost bătut de un șofer care circula cu 227 de kilometri la oră.
Toți cei 69 de șoferi au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei, fiindu-le reținute, de asemenea, permisele de conducere, pentru 90 de zile.
În acest context, în Prahova, agenții rutieri de la Biroul Drumuri Naționale și Europene – DN 1 au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale – în valoare totală de 12.340 de lei și au reținut cinci permise de conducere, precum și un certificat de înmatriculare.
Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! De asemenea, depășirea cu mai mult de 50 de kilometri la oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.