Europeană cu cele mai multe cazuri noi de tuberculoză înregistrate, incidenţa fiind de 6,5 ori mai mare ca în UE, au informat specialiştii de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, care au organizat joi o conferinţă de presă, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva acestei grave maladii, potrivit Agerpres.
Judeţele cu cea mai mare incidenţă a bolii sunt Tulcea, Olt, Dolj, Bacău,Vaslui şi Teleorman, iar cele cu cea mai scăzută sunt Harghita, Braşov, Covasna, Alba, Cluj şi Sibiu, conform sursei citate.
Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei este sărbătorită anual în 24 martie, pentru a atrage atenţia opiniei publice cu privire la epidemia globală de tuberculoză (TBC) şi eforturile de a elimina această boală.
Data a fost aleasă întrucât marchează momentul din anul 1882, când doctorul Robert Koch a informat oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC, fapt care a contribuit ulterior la diagnosticarea şi vindecarea tuberculozei. La momentul anunţului lui Koch, TBC făcea ravagii prin Europa şi America, provocând moartea a 1 din 7 oameni.