* Bananele conţin trei zaharuri naturale – sucroză, fructoză şi glucoză. Aceasta înseamnă că dacă veţi consuma o banană veţi simţi imediat un aflux susţinut şi substanţial de energie.Cercetătorii spun că va fi mai uşor să facem mişcare timp de 90 de minute. De aceea, bananele sunt indicate înainte de a face sport sau într-o pauză dintre două reprize de mişcare. Nu este ceva neobişnuit să vezi un tenisman că mănâncă o banană în pauza unui meci. De asemenea, bananele stimulează activitatea intelectuală. S-a constatat că 200 de elevi din Marea Britanie au avut rezultate mai bune la examene, după ce au început să mănânce trei banane pe zi: la micul dejun, în pauză şi la prânz, scrie Libertatea pentru femei.

* Apa tratează senzaţia de arsură de la nivelul picioarelor, oferind un sentiment de calmare şi răcorire. Lăsa-ţi să curgă în cadă apa rece, apoi înmuiaţi picioarele şi ţineţi-le acolo cel puţin 10 minute. Repetaţi procesul de 4-5 ori, în aceeaşi seară. De asemenea, acizii prezenţi în oţetul de cidru de mere echilibrează nivelul de pH din organism, care, la rândul său, calmează senzaţia de arsură resimţită la nivelul picioarelor, notează Click pentru femei.

* Uneori poate părea greu să avem un stil de viaţă echilibrat, mai ales cu toate tentaţiile din jur. Cu toate acestea, există câteva alimente pe care ar trebui să le evităm cu orice preţ, chiar şi atunci când nu mai putem de foame. Suc de fructe. Chiar dacă nu este vorba despre un aliment, sucul de fructe trebuie să fie inclus în categoria lucrurilor pe care nu ar trebui să le mai consumăm. Cu siguranţă credem că este natural pentru că, aparent, are fructe în compoziţie, dar dacă citim cu atenţie eticheta de pe ambalaj vom observa că ceea ce consumăm nu este chiar suc de fructe 100%. Gogoşi. Sunt gustoase, ne încântă papilele gustative, dar sunt pline de grăsimi saturate şi zahăr. Covrigi. Chiar dacă un covrig nu este prăjit, acesta reprezintă o bombă de calorii. Mulţi dintre covrigi conţin peste 400 de calorii şi nu sunt făcuţi din cereale integrale, potrivit Diva Hair.