- Pepenele galben este un fruct delicios, slab în calorii şi grăsimi, o sursă excelentă de vitamina A, antioxidanţi şi potasiu. Reglează tensiunea arterială şi susţine sănătatea inimii. Pentru suc se va folosi o jumătate de pepene galben, o cană de zmeură, una de afine, seminţe de chia şi 250 ml apă. Rezultă un smoothie plin de vitamine şi minerale, puternic antioxidant, care poate înlocui o masă, informează Click.
- Deşi tratăm cu nepăsare o banală stare de nervi, aceasta poate avea consecinţe extrem de grave pe termen lung. La fel se întâmplă şi în cazul îngrijorării prelungite, al preocupărilor apăsătoare constante. Stresul declanşează în organism un adevărat câmp de luptă. Adrenalina şi cortizolul, aşa-numiţii „hormoni ai stresului”, stârnesc valuri de probleme: cresc pulsul şi tensiunea arterială, fac ca hipofiza să favorizeze transformarea grăsimilor în glucide, provocând hiperglicemie, chiar dacă nu s-au consumat alimente, declanşează crampe musculare şi dau peste cap metabolismul, atacând, în special, ficatul şi pancreasul. Astfel, rezervele de zahăr stocate în ficat, sunt eliberate brusc în sânge, potrivit Libertatea pentru femei.
- Vinul alb poate contribui la îmbunătăţirea metabolismului şi ritmului cardiac. În cadrul unui studiu, publicat în 2015, cercetătorii i-au pus pe participanţii, care sufereau de diabet zaharat de tip 2, să bea vin roşu, alb sau apă la cină, pentru doi ani, urmând o dietă strictă mediteraneeană. În timp, băutorii de vin alb şi roşu au afişat cele mai notabile îmbunătăţiri în ceea ce priveşte funcţionarea inimii şi metabolismului, scrie Gândul, citat de site-ul descoperă.ro.
- Alimente bune pentru sănătatea ochilor. Frunzele verzi. Conţin luteină şi zeaxantină, nişte antioxidanţi care, potrivit studiilor citate de health.com, scad riscul de a dezvolta cataractă şi degenerescenţă maculară. Consumaţi mult spanac, salată verde, ştevie şi tot ce găsiţi verde în piaţă. Ouăle. Gălbenuşul este o sursă importantă de luteină şi zeaxantină, în plus, conţine zinc, devenind astfel un aliment important, care poate preveni degradarea vederii. Citricele şi fructele de pădure. Sunt bogate în vitamina C, care şi ea are puterea de a reduce riscul dezvoltării de cataractă şi degenerescenţă maculară, arată Click.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok