CSM Mediaș – CSM Ploiești, mâine, ora 17:00

Bogdan Chitic

Succesul obținut, săptămâna trecută, cu ABC Athletic Constanța, le-a oferit ploieștenilor un plus de încredere în lupta pentru primele patru poziții ale fazei semifinale, în Liga 1, dar și obligația unui parcurs de regularitate, în etapele ce vor urma, pentru calificarea la turneul de promovare. Mâine, la Mediaș, băieții pregătiți de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan vor da replica ultimei clasate, singura formație fără victorie în „semifinale”, iar obiectivul nu poate fi decât unul singur – victoria și dobândirea unui moral bun înaintea examenului cu CSO Voluntari, din „Olimpia”.
Reveniți cu forțe proaspete în ecuația pentru o clasare între primele patru formații, la încheierea campionatului semifinal, baschetbaliștii de la CSM Ploiești au parte, în acest weekend, de o misiune relativ ușoară, pe terenul unei echipe care, deși aflată într-o ușoară creștere comparativ cu primele etape, continuă „pe zero” în dreptul victoriilor obținute în 2018. În meciul tur, de la Ploiești, Burlacu și colegii săi s-au impus cu 94-66, diferență conturată în special în partea secundă, dar, în Ardeal, este de așteptat ca medieșenii să opună o mai mare rezistență, asta chiar dacă, pentru ei, sezonul actual a devenit unul compromis după doar câteva jocuri desfășurate în faza semifinală.
Pentru această întâlnire, gruparea municipalității ploieștene nu se confruntă cu probleme de lot, astfel încât staff-ul tehnic va putea miza pe același lot de la ultima partidă, cea din etapa trecută, cu formația constănțeană. Delegația CSM-ului va face deplasarea la Mediaș chiar în ziua meciului, urmând să revină la Ploiești în aceeași seară, după încheierea acestuia.
Liga 1, faza semifinală, etapa a IX-a:
ABC Athletic Constanța – CSM Sighetu Marmației (astăzi, ora 12:00)
CSO Voluntari – Știința București (astăzi, ora 14:30)
CSM Mediaș – CSM Ploiești
CS Cuza Sport Brăila – CN „Aurel Vlaicu” București (luni, ora 14:00)

Turneu de promovare, la sfârșitul lunii mai

În urma numeroaselor solicitări venite din teritoriu, care atrăgeau atenția Federației Române de Baschet cu privire la perioada de desfășurare a examenului de bacalaureat pentru sportivi și olimpici, mai exact 14-24 mai, dar și a celui de capacitate, la începutul lunii iunie, forul de la București a hotărât, în această săptămână, să reprogrameze majoritatea turneelor finale de la diferite categorii de vârstă. Astfel, deși programat inițial pentru jumătatea lunii mai, turneul final de promovare, la Liga 1, atât la masculin, cât și la feminin, va avea loc în perioada 25-27 mai, tocmai pentru a oferi echipelor participante șansa de a rula întreg lotul, în condițiile în care există destui baschetbaliști care vor susține, în acest an, examenul de bacalaureat la finalul primăverii.