Două dintre victime sunt din Prahova

Încă două dintre victimele exploziei produse la o uzină chimică din Cehia au fost identificate ca fiind cetăţeni români, numărul românilor morţi ridicându-se astfel la cinci, a anunţat ieri Ministerul Afacerilor Externe. MAE a anunţat iniţial, vineri noaptea, că trei dintre cele şase persoane decedate în urma exploziei produse la o uzină chimică din Cehia au fost identificate ca fiind cetăţeni români, potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei României în Cehia.
Ancheta declanşată de autorităţile cehe este în curs de desfăşurare, potrivit Mediafax.
Cel puţin şase oameni au murit în urma unei explozii ce a avut loc, joi, la uzina chimică Unipetrol din oraşul Kralupi nad Vltavou, situat în nordul capitalei Cehiei, a relatat presa locală, citată de site-ul postului BBC News.
Mai multe persoane au fost grav rănite, prezentând arsuri pe suprafaţa corpului. Reprezentanţii uzinei Unipetrol au precizat că explozia s-a produs în urma unui incendiu izbucnit la un rezervor.
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, ieri, condoleanţe familiilor victimelor exploziei care a avut loc la o uzină chimică din Cehia, solicitând autorităţilor române să întreprindă de urgenţă toate demersurile pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa necesară.
Din păcate, după cum se vehiculase în cursul zilei de ieri, două dintre victime sunt din Prahova, informaţie în legătură cu care am obţinut detalii de la surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul. Este vorba despre un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din Ploieşti şi despre un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din comuna Tinosu, care lucra de mai mulţi ani în ţara respectivă, era căsătorit şi avea o fiică.