Volei Municipal Zalău – Tricolorul LMV Ploiești, astăzi, ora 18:00

Petre Apostol

În această seară, la Zalău, echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești va încheia prima jumătate a fazei finale din Divizia A1. Echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu va oferi replica formației campioane din sezonul trecut, Volei Municipal Zalău, în ultimul meci al etapei a cincea, ultima din tur, în faza a II-a din campionat.
Olteanu și co. se deplasează în Sălaj după prima înfrângere suferită în acest an și cea de-a doua din sezon înregistrată pe teren propriu, pierzând în tiebreak, săptămâna trecută. miercuri seară, cu CS Arcada Galați, într-o partidă în care a irosit și o minge de meci.
În schimb, de partea cealaltă, echipa sălăjeană revine în fața propriilor suporteri după un succes înregistrat pe terenul câștigătoarei primei faze a campionatului, Steaua București, impunându-se în Capitală cu scorul de 3:1 (25:23, 24:26, 28:26, 25:23). Iar echipa din Zalău, antrenată de Nikolay Jeliazkov, se află la doar al doilea meci pe teren propriu în faza finală a campionatului.
În clasament, cele două echipe se află în situații cu mult diferite. Înaintea etapei, Tricolorul LMV Ploiești ocupa prima poziție a ierarhiei (beneficiind și de faptul că Steaua are un meci mai puțin disputat), aflându-se în cursa pentru titlul național, o luptă în care, în prezent, are prima șansă față de celelalte două contracandidate, CSA Steaua și CS Arcada.
Volei Municipal Zalău mai are șanse doar matematice la titlul național sau la un loc pe podium, singurul obiectiv realist al trupei sălăjene fiind ultima poziție de cupe europene, anume locul al patrulea, pe care se află în prezent. Asta deoarece diferența față de prima poziție este de 15 puncte, iar de ultima treaptă a podiumului o separă 12 puncte, în condițiile în care mai sunt puse în joc doar 18 puncte până la finalul campionatului. Totuși, echipa din Zalău este interesată de a gestiona avantajul avut față de SCM U Craiova și CSM București, ultimele două clasate din grupa principală valorică a Diviziei A1.
În cele două confruntări directe din prima parte a campionatului, Tricolorul LMV Ploiești a luat toate punctele puse în joc. În tur, la fel ca și în această fază, ploieștenii au jucat în deplasare, câștigând atunci la Zalău cu scorul de 3:1 (25:15, 21:25, 25:20, 25:21), oprind seria de invincibilitate a sălăjenilor pe teren propriu care dura de un an și jumătate.
Apoi, în retur, echipa ploieșteană s-a impus, de asemenea, cu scorul de 3:1, pe seturi 25:27, 25:14, 25:15, 25:17.
La meciul din Sălaj au fost delegați arbitrii Tudor Pop (Cluj Napoca) și Paul Szabo-Alexi (Oradea), în vreme ce observator din partea federației a fost desemnat Teodor Marinescu (București). Partida va fi transmisă în direct pe postul TV Digisport 4.
În cadrul etapei, în grupa principală valorică (locurile 1-6), sâmbătă, s-a disputat meciul CS Arcada Galați – SCM U Craiova, încheiat cu scorul de 3:0 (25:18, 25:18, 27:25), iar ieri seară era programată confruntarea CSM București – Steaua București.
În grupa a II-a valorică (locurile 7-12), vineri și sâmbătă s-au mai disputat patru partide, astfel: CSȘ 2 CNE Baia Mare – Știința Explorări Baia Mare 0:3 (12:25, 19:25, 24:26) – contând pentru etapa a VI-a; CS Unirea Dej – CSU UV Timișoara 3:1 (25:23, 25:23, 20:25, 26:24), CSȘ 2 CNE Baia Mare – Dinamo București 0:3 (19:25, 20:25, 16:25) – contând pentru etapa a V-a, rundă în care, astăzi (ora 20:00), mai este programat meciul Universitatea Cluj – Știința Explorări Baia Mare.