Petre Apostol

După ce a fost desemnată Revelația lunii aprilie de către Asociația profesionistă de tenis feminin (WTA), jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan și-a realizat o nouă referință în clasamentul mondial de specialitate. Sportiva de 25 de ani din Sinaia a urcat două poziții în ierarhia WTA, în această săptămână, ajungând pe locul 65, reprezentând cea mai bună clasare de până acum. Precedenta poziție de referință era locul 66, pe care ajunsese în 16 aprilie.
Deși nu a reușit să se califice pe tabloul principal al turneului de la Madrid, de categorie Premier Mandatory (premii totale de 6,68 milioane de dolari), pierzând în ultimul tur preliminar cu Kristyna Pliskova (Cehia, care avea să ajungă până în optimi, cedând în duel cu liderul mondial, Simona Halep), Ana Bogdan a adunat 18 puncte în clasamentul mondial.
Prin urmare, a ajuns la un total de 908 puncte acumulate în ultimele 12 luni, avansând două poziții față de săptămâna precedentă.
Din nefericire pentru jucătoarea prahoveană, aceasta nu va putea evolua la turneul din această săptămână de la Roma, de categorie Premier 5 (premii totale de 3,35 milioane de dolari), la care ar fi trebuit să participe. Din cauza unei accidentări suferite la cotul drept în meciul cu Pliskova, de la Madrid, Ana Bogdan s-a văzut nevoită să spună pas întrecerii din capitala Italiei, sperând că se va putea recupera la timp pentru a participa la turneul de la Nurnberg (Germania, programat săptămâna viitoare), care reprezintă ultima verificare înainte de Roland Garros (programat să înceapă pe 28 mai).

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPresiune virtuală
Articolul următorLume, peste curse!