Petre Apostol

Campionatul de volei masculin din primul eșalon s-a încheiat cu o premieră, echipa Tricolorul LMV Ploiești adjudecându-și pentru prima dată titlul național, în al treilea an petrecut în Divizia A1. Astfel, după două clasări pe locul al cincilea, echipa ploieșteană a trecut direct la cel mai înalt nivel pe plan național, un sezon pe care l-a încheiat chiar realizând eventul, câștigând, totodată, și Cupa României.
Pentru sezonul următor, în afară de necunoscutele reprezentate de jucătorii pe care se vor baza formațiile, campionatul național mai are de stabilit și componența primului eșalon. Astfel, dacă nu vor apărea surprize neplăcute, precum în sezonul anterior, în Divizia A1 nu vor mai evolua CSU Universitatea de Vest Timișoara și CSȘ 2 CNE Baia Mare, ultimele două clasate la finalul acestei ediții de campionat, care au retrogradat în eșalonul secund.
Iar la finalul săptămânii se vor stabili și cele două formații care le vor înlocui pe acestea, în urma turneului de promovare, programat să se desfășoare la Câmpia Turzii, între 18 și 20 mai.
Alături de echipa gazdă, CSM Câmpia Turzii, vor mai evolua Știința Bacău, Rapid București și VCM Piatra Neamț. De menționat că, dintre acestea, VCM Piatra Neamț retrogradase din primul eșalon în sezonul anterior, în vreme ce Știința Bacău, deși se menținuse în Divizia A1, a preferat să evolueze în divizia secundă, din motive financiare.
VCM Piatra Neamț este una dintre principalele favorite la promovare, după ce a câștigat Seria Est din eșalonul secund, în ultima etapă din playoff obținând maximum de puncte (9), fiind urmată de Rapid București (5p), CSM Suceava (3p) și Știința București (1p).
În Seria Vest, câștigătoare a fost CSM Câmpia Turzii, care, de asemenea, a încheiat turneul din ultima etapă de playoff cu maximum de puncte (9), cedând un singur set, cu a doua clasată, Știința Bacău (6p), Volei Club Zalău (3p) și LAPI Dej (0p) completând ierarhia.
Turneul de promovare se va desfășura în sistem „fiecare cu fiecare”, urmând ca primele două clasate să obțină calificarea în prima divizie. Asta, evident, dacă nu cumva numărul echipelor promovate nu se va mări, în cazul în care ar mai apărea retrageri neprevăzute dintre formațiile din primul eșalon, anul trecut, alături de Știința Bacău, renunțând la participare și Volei Club Caransebeș, grupare care s-a și desființat, de altfel.

Alături de FC Petrolul

Reprezentanții clubului de volei Tricolorul LMV Ploiești – aducând cu ei medaliile de campioni și Cupa României – au fost alături de echipa de fotbal FC Petrolul, cu ocazia meciului de sâmbătă al acesteia, în care petroliștii și-au asigurat promovarea în eșalonul secund.lmv petrolul
Astfel, au fost prezenţi președintele clubului Tricolorul LMV, Dacian Alecse, directorul executiv Iosif Lisofschi, managerul administrativ Marian Anton, antrenorul secund Mădălin Marinescu, scouter-ul Andrei Ioan și maseurul Răzvan Constantin. Aceştia au fost invitații de onoare ai conducătorului FC Petrolul, Cristi Vlad, cel care le-a oferit, în schimb, un tricou cu însemnele lupilor galbeni, pecetluind, astfel, o colaborare între cele două cluburi sportive ale oraşului Ploieşti.