Sentinţa se va da pe 29 mai
DNA a cerut, la termenul de ieri, pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea şi pentru celelalte persoane cercetate în dosarul DGASPC Teleorman. Procurorii au cerut anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului în cazul liderului PSD, anunţă Mediafax. „Solicităm condamnarea acestora la pedeapsa închisorii. Solicităm pedeapsa închisorii cu executare în regim privativ de liberare”, a spus procurorul de şedinţă.
În ceea ce îi priveşte pe Liviu Dragnea, Floarea Alesu şi un alt inculpat, DNA a cerut pedepse orientate către mediul prevăzut de lege: 7 ani şi 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu şi 2 ani şi 6 luni pentru fals. Referitor la preşedintele PSD, procurorul a solicitat să se constate că faptele judecate sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat în dosarul Referendumului. În cazul altor trei inculpaţi, DNA a solicitat pedepse orientate către minimum, 3 ani pentru abuz în serviciu şi 6 luni pentru fals intelectual. Pentru toţi cei vizaţi de dosar s-au cerut pedepse complementare. În cazul celor care au apelat la procedura simplificată, procurorii au cerut închisoare cu executare orientate către minimum stabilit de lege, respectiv pentru Adriana Botorogeanu, Anisa Stoica şi Nicuşor Gheorghe. Liviu Dragnea participă la şedinţa de judecată, acesta fiind ultimul termen din judecata de fond. La sediul instanţei supreme au fost mai mulţi protestatari, scandările acestora fiind auzite pe parcursul şedinţei de judecată. DNA a cerut totodată, încetarea procesului penal în cazul Bombonică Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea Procurorii DNA au cerut, ieri, la ultimul termen din dosarul DGASPC Teleorman, încetarea procesului penal în cazul Bombonicăi Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, în condiţiile în care aceasta a achitat prejudiciul. DNA a susţinut, în sala de judecată, că deşi fapta există, prejudiciul a fost achitat, iar astfel a renunţat la acuzaţii.
Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”. Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fosta soţie a liderului PSD este judecată în această cauză. În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă a atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”. Înalta Curte de Casație și Justiție va anunța sentința pe 29 mai.