Petre Apostol

La Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic Sportiv „Sydney 2000” de la Izvorani s-a desfăşurat faza naţională a Gimnaziadei la badminton. Competiţie desfăşurată pentru elevii din gimnaziu la nivel naţional, Gimnaziada se află la a treia ediţie, fiind organizată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), alături de Ministerul Educaţiei Nationale (MEN) şi de zece federaţii naţionale, printre care şi cea de badminton.
La faza finală a competiţiei de badminton a fost prezentă şi echipa Şcolii Gimnaziale din comuna Berceni, pregătită de antrenorul Adrian Basarabeanu, care a câştigat faza din Regiunea de Sud. Echipa care a reprezentat Prahova a fost alcătuită din Văcariu Ioana, Vlăsceanu Andreea, Stan Valentin, Helm Peter.
Formaţia din Berceni a înregistrat o singură victorie în cele trei partide disputate în grupă, scor 4-1, cu Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Cîmpeni (judeţul Alba, Regiunea Centru), cedând, la limită, scor 2-3, cu Şcoala Gimnazială nr. 129, Sector 4, Bucureşti (Regiunea Bucureşti-Ilfov), respectiv cu Şcoala Gimnazială „George Călinescu” din Oneşti (judeţul Bacău, Regiunea Nord).
De altfel, cele două echipe care au învins formaţia prahoveană au fost exact cele care şi-au disputat medaliile de aur, câştigătoare fiind gruparea moldoveană, podiumul fiind completat de echipa Şcolii Gimnaziale „Iuliu Haţeganu” Cluj-Napoca, din Regiunea Nord-Vest.