* Temperaturile ridicate din sezonul cald au efecte asupra corpului, provocând deshidratarea. Ştim că apa este indispensabilă pentru menţinerea organismului hidratat, însă la fel de eficiente sunt şi sucurile de legume, care sunt bogate în substanţe nutritive. Legumele cu frunze verzi sunt surse importante de substanţe nutritive – fier, antioxidanţi, calciu, vitamine. Frunze de spanac, de varză, de salată, pătrunjel, ţelină, castravete etc, sunt ingredientele care nu trebuie să lipsească din sucul tău. De asemenea, frunzele de mentă îi oferă băuturii tale naturale un gust răcoritor. Sfecla roşie este un superaliment, fiind bogată într-un număr mare de substanţe nutritive. Mai mult, este o legumă care va elimina toate toxinele din corp, proces care este esenţial mai ales în timpul verii, relatează Click.

 

* Un tratament simplu ar putea reduce pierderile de auz provocate de sunetele puternice Este bine cunoscut faptul că expunerea la zgomote extrem de puternice – fie că este vorba de o explozie, de un foc de artificii sau chiar de un concert – poate duce la pierderi permanente ale auzului. Dar deşi acest lucru este ştiut, mecanismul prin care se produce pierderea de auz a rămas necunoscut până de curând. Un studiu recent a scos la iveală nu doar modul în care se produce pierdere de auz, dar şi rezolvarea, care nu este altceva decât injectarea în urechea medie a unei soluţii pe bază de sare sau de zahăr. Pentru a dezvolta un tratament pentru pierderea auzului indusă de zgomot, cercetătorii au trebuit să înţeleagă mai întâi mecanismele pierderii auzului după expunerea la zgomote puternice, informează CSID.