Iranul ar putea rămâne parte a acordului nuclear semnat în 2015 dacă interesele sale vor fi protejate, a declarat, ieri, preşedintele iranian Hassan Rouhani, informează site-ul agenţiei
de presă Reuters, citat de Agerpres.
Preşedintele Iranului a catalogat decizia Statelor Unite de a se retrage din acordul atomic drept o ”încălcare a valorilor morale”.
”Retragerea SUA reprezintă o încălcare a principiilor morale. Dacă celelalte cinci state vor rămâne în acord, atunci şi Iranul o va face, în pofida voinţei Americii”, a declarat Rouhani.
Declaraţia lui Rouhani a fost făcută în contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat decizia de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015 şi că SUA vor reactiva sancţiunile contra Iranului.
Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.