FC Petrolul Ploiești – CS Mioveni 2, astăzi, ora 14:00, Stadion „Ilie Oană”

Bogdan Chitic

Scăpați de emoțiile unui final încins de campionat, grație victoriei din etapa trecută, de la Bradu, coroborată cu remiza, în meci direct, a urmăritoarelor Voința Turnu Măgurele și AFCM Alexandria, petroliștii se află la 90 de minute de cea de-a doua promovare consecutivă. CS Mioveni 2, formație ce stă în calea fericirii găzarilor, pare adversarul perfect în compania căruia băieții lui Romulus Ciobanu să desfacă șampania promovării, în condițiile în care gruparea argeșeană este antepenultima în clasament, în vreme ce ploieștenii, lideri autoritari, sunt deciși să dea cărțile pe față cu două etape rămase până la finalul sezonului.
Avansul consistent luat de găzari în clasamentul seriei a III-a, încă de la jumătatea returului, poate fi catalogat, la sfârșitul partidei de astăzi, drept decisiv în ecuația promovării, asta dacă „galben-albaștrii” vor obține cel puțin un punct în fața echipei satelit a divizionarei secunde din Mioveni. La prima vedere, o misiune extrem de facilă, pe care Chindriș și compania sunt hotărâți să o ducă la bun sfârșit și să transforme ultimele două meciuri ale stagiunii, cu Astra 2, în „9 Mai”, și SC Popești-Leordeni, pe teren propriu, în tot atâtea motive de sărbătoare. Și pentru acest joc, Cristian Andor rămâne incert în efectivul gazdelor, care, dacă vor păstra „rețeta” jocurilor din acest sezon cu formațiile satelit ale seriei, nu ar trebui să aibă deloc mari emoții.
Bilete pentru acest penultim meci pe „Ilie Oană”, în Liga a III-a, se găsesc în continuare la casa stadionului, astăzi, până la ora de start a întâlnirii.